Matematiği zayıf biri 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyabilir mi?
Üniversiteler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Matematiği zayıf biri 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyabilir mi?
-
24-10-2022, 03:13:02Merhaba. Ben bu sene YKS'ye girdim (TYT ve YDT) lise dil bolumu mezunuyum. Bilgisayar, telefon konusunda genel kultur seviyem yıllardır forumlar ve Facebook grupları sayesinde hicbir eğitim almamama rağmen gayet iyi duzeyde ve bilgisayar telefon gibi teknolojik aletlere ilgim epey bir yuksek dolayısıyla bu alanda okuyup bu alanda meslek sahibi olmak hayalim. Bilgisayar programcılığı bolumunu cok istiyorum. Yapabileceğine inanıyorum. Dil bolumu mezunu olduğum icin 2 yıl lisede İngilizce olarak haftalık 14 saat eğitim aldım fakat 11. sınıf pandemi sebebiyle hic oldu ve 12. sınıfta da maddi imkansızlıklar sebebiyle dershaneye gidemedim. Okuduğum okul sebebiyle de cok da iyi bir İngilizce eğitimi alamadım fakat ortalamanın ustunde bir İngilizce bilgim mevcut. Fakat asıl sıkıntı şu ki benim matematiğim cok zayıf. Ortaokul oğretmenlerimin matematik eğitimi yuzunden 6. sınıftan itibaren matematik bilgim iyice azaldı, yeni bir şeyler katamadım, 9. sınıftan itibaren de butun ilgim bitti ve liseyi matematikten 10 20 alarak her sene kalarak tamamladım. Anlayacağınız matematiğim gercekten zayıf. TYT de sadece Turkce ve sosyal cozdum cok da iyi gecti fen ve matematiğe hic dokunamadım. YDT de 55 soru cozdum ama 30 35 arası bir net cıkar herhalde. Balıkesir universitesine bağlı 2 yıllık yuksekokulların taban puanları bu bolumde 240 ile 270 arası değişiyor. Balıkesir olmasının sebebi yazlık var, orada kira masrafsız okuyabilirim. Yazmayı planlıyorum. Bu yazdığım genel kultur ve eğitim durumlarımla bilgisayar programcılığı okuyabilir miyim sizce?