Hocalarım ben soru soru gideyim, bilenler cevaplayabilirse cok sevinirim.
1) Bu 3 Meslek icinde Universiteler onemli mi? yani size eğitim bittiğinde veya eğitim sırasında bir yurt dışı programı, ek calışmalar, destek veriyorlar mı?
2) Ulkemizin gelecek 5 yıl icerisinde bu mesleklere ihtiyac duyar mı? (Ozellikle yapay zeka benim icin onemli)
3) İnsan kendini geliştirse yurt dışında iş bulabilir mi?(Yine yapay zeka'da Cin benim icin en ust mertebe ama insan istiyor)
4) Ben bu bolumlerden mezun olduktan sonra iş bulma kolaylıklarını, maaşlarını, coktan aza sıralar mısınız?
5) Bu bolumlerde devletin sunduğu destek var mı, mesela araştırınca devlet bu bolumlerden mezun olanlara asgari ucretin bir tık ustunde maaş veriyor gibi?
6) Turkiye de bu meslekleri destekleyen ozel şirketler var mı, veya devlette ASELSAN gibi vb?
7) İngilizce ek olarak bu meslekler icin en onemli 2. Yabancı dil nedir?
8) Ben sadece gelecekte bu sevdiğim bolumlerden eğer birini bitirirsem işsiz kalmayayım, ac olmayayım diye korkuyorum
Eğer bu soruları cevaplarsanız bir insanın geleceğinde ufak ta olsa bir katkı sağlayacağınızı duşunerek cevaplar mısınız? Şimdiden teşekkur ediyorum