Merhaba arkadaşlar. Aklıma takılan 2 soruda sizlere danışmak istedim. Oncelikle şu an eşit ağırlık 11. sınıf oğrencisiyim. İlk sorum şu ki, acaba eşit ağırlıkcılar 9 ve 10. sınıfın fen derslerinden (kimya, biyoloji, fizik) sorumlu mu?
Ek olarak da ben tarih bolumu'nden akademisyen olmak istiyorum. Tabii dil sınavları, lisans vb. durumları da halletmeden olmuyor. Ben de ona gore şekil alacağım.
Şimdi kafama şu takıldı: Ben tarih bolumunu eşit ağırlık diye biliyordum. Yani eşit ağırlıktan tarih bolumune gidilebilir diye. Ama oğrendim ki, aslında sozel alanının mesleğiymiş. Ben şu ana kadar TM calıştım hep, yani sozel bolumu derslerini (mantık, sosyoloji, psikoloji gibi) hic ama hic bilmiyorum. Peki ben şu an ne yapmalıyım? Hedefim acıkcası iyi bir universite ve ona gore de calışıyorum. Ama bu kafamı bayağı kurcaladı, ikilemde kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, şu saatten sonra sozele mi başlamam gerek, yoksa şu anki bolumumle de girebilir miyim hic bilmiyorum acıkcası. Ve eğer ki eşit ağırlıktan bu mumkunse beni etkiler mi, sozeli secmedim diye? Yani ne bileyim, eşit ağırlıktan ilerlemek daha kotu bir universiteye yerleşmeme vb. neden olur mu? (sozel bolumundeki mantık, sosyoloji, psikoloji gibi dersleri yapmadım diye...)
Yardımcı olup aydınlatabilirseniz eğer, cok muteşekkir olurum gercekten de.
Ekleme: Sonradan gorunce aklıma geldi. Ek olarak da eşit ağırlıktan sayısala, sozele, dile calışma gibi durumlar var. Şimdi bu durumla olmazsa eğer, ben sozel dersleri de (mantık, sosyoloji, psikoloji gibi) mi araya kaynatmalıyım? Yoksa bunlara hic bulaşmadan da yapabilir miyim? (ama hedefim bolumu okumak değil, adam akıllı bir şekilde ve de adam akıllı bir universitede okumak.)
Yardımcı olabilecek
Eşit ağırlık ve bolumler hakkında
Üniversiteler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Eşit ağırlık ve bolumler hakkında