Merhaba arkadaşlar,
11. sınıf oğrencisiyim ve de eşit ağırlık bolumundeyim. Okulumda dil bolumu bulunmamakta. Ama dile olan sevgimden dolayı dil uzerinden ilerleyeceğim. İngiliz dili ve edebiyatı bolumu'nu okumak istiyorum. Cunku gercekten de batı kulturune, ozellikle de İngiliz kulturune ve de İngilizce diline yonelik olan bir merakım var. Az da olsa temelim de iyi.
Sizlere sormak istediklerim şunlar:
- Acaba ben şu andan itibaren dil uzerinden ilerlersem ve de eşit ağırlık bolumunu bırakırsam yanlış mı yaparım?
- Eğer dil uzerinden ilerlersem, AYT'yi yani 11. ve de 12. sınıfı boşlayayım mı? Yani yazılılara illaki gireceğim. Cunku dediğim gibi dil bolumu okulda yok, bu yuzden yazılılara calışmalıyım. Peki 11. ve de 12. sınıfı yani AYT'yi boş mu vereyim, sadece TYT ve de YDT mi calışayım?
- Şu andan itibaren gelecek senenin sınavına 15 ay gibi bir sure var, acaba yetiştirebilir miyim? İngilizce temelim var. Hocalar da yardımcı olacaklarını soylediler. Ek olarak da kurs almayı da planlıyorum.
- Bu bolumun onu acık mı, iş bulabilir miyim, karın doyurur mu?
- Sorduğum bazı hocalar universitenin oneminin olmadığını belirtti. Ama ben olduğunu duşunuyorum ve de sıkı bir calışma icinde olacağım. Universite konusunda ne duşunuyorsunuz?
- İngiliz dili ve edebiyatı okuyup kazanırsam, oğretmenlik dışında hangi mesleklere de girebilirim? Cunku ben sadece bu bolumden oğretmenliğe gidilebileceğini biliyorum.
- Benim şu andan itibaren eğer dili secersem dediğim gibi hangi sınavlara calışmam gerek? Yani bu bolumu secenler TYT ve YDT'ye mi calışıyorlar? AYT'ye de calışılıyor mu? 11. ve de 12. sınıfı tamamen bırakayım mı, calışmayayım mı?
-Bolumun artıları ve de eksileri nedir? Ozellikle de eksileri nelerdir?
- Son olarak da bu bolumu iyi bir universiteden kazanırsam yurt dışında da iş bulabilir miyim? Cunku artık ulkede pek kalmak istemiyorum, bu bolumun yurt dışında meslek bulma şansı var mı? (belki dil bolumunden farklı bir meslekte secebilirim ama dil bolumunden olacağı kesin.)
Bilgili olanlar bu bolumu nedir/ne değildir diye ayrıntısıyla anlatabilirse muteşekkir olurum.
Dil bolumune gecilmeli mi?
Üniversiteler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Dil bolumune gecilmeli mi?