Bu sene OSYS ile İngilizce eğitim yapan bir universiteye kaydoldum. Elektrik elektronik muhendisliği okuyorum. Kayıt olduktan sonra okulun kendi bir oğretim programını oluşturduğunu ve buna gore dersleri verdiğini gordum. Şoyle ki, muhendislik dersleri neredeyse her yerde aynı şekildedir. Birinci sınıfta matematik fizik gibi temel dersleri alırsınız ve ikinci sınıfta departmanınızla ilgili ozel dersleri gorursunuz. Bu okulun da yapısı buna benzer, tek farkı akademik yazım işlerine ve genel kultur tadında derslere fazlaca vakit ayırmışlar. Oyle ki ben muhendislik okumama rağmen şu an matematik namına hicbir ders almadım, ikinci sene alınacağı gozukuyor.
İşin en garip yanı ise muhendislik derslerine 2. yarıyıldan başlanmış olması. Ornek verecek olursam, elektrik elektronik muhendisliğinin temelleri adı altında bir ders alıyorum. Bu derste yapılan şeyler muhendislik icin ne kadar temel olsa da anlamadığım bir şeyi internette araştırıyorum bir bakıyorum her şeyin icinde turev ve integral var doğal olarak. Hicbir şey anlayamıyorum bu yuzden...
Okul değiştirmeyi duşundum, başka bir okula gecersem ilk sınıftan başlayamıyorum. Bu yuzden de yine temel matematik fizik gibi dersleri zamanında alamadan o okulda devam etmiş olacağım, ki bu da cok ayrı bir sorun... Bu durumda ne yapılabilir? Onerilerinizi fikirlerinizi ve yardımlarınız benim icin cok onemli.
Yatay geciş yapılmalı mı?
Üniversiteler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Yatay geciş yapılmalı mı?