Merhaba Sosyal. Universite bolumleri hakkında actığım kacıncı bolum bilmiyorum. Bu donem biraz başınızı ağrıtacağım, kusuruma bakmayın

Başlıkta gorulduğu gibi matematik oğretmenliği bolumunun acık olup olmadığını merak ediyorum. Oğretmenlik cidden guzel meslek bana gore. Ozellikle bir şeyler oğretmeyi seviyorum. İnsanları bu konularda da yonlendirmeyi severim. İster sanal, ister gercek hayatımda olsun eğitim konusunda kendi arkadaşlarımı ve alt sınıflardaki arkadaşlarıma eğitim konusunda katkıda bulunduğumu duşunuyorum. Ha, sanal ortam sanmayın. Okula gittiğim vakitler ve acığa gecen 1 arkadaşımı da ders calışmaya teşvik etmiştim.

Şimdi bazı forumlarda insanlar KPSS engel olur, ozel sektorde surunursun veya 40-50 yaşlarında oğrenci duşmanı bir oğretmen olabilirsin diyorlar. Ben matematik dersini seviyorum. Oğrencileri de yonlendirmeyi seviyorum. KPSS'nin de engel olacağını duşunmuyorum. Genel kultur istiyor sanırım, biraz da Turkce ve Matematik. Dershane hocalarıma ve kendi okulumdaki hocalarım olumlu bakıyorlar. Bolum zor diyorlar. Zorluğu pek onemli değil benim icin. Ozel sektore de girsem deneyime bağlı maaşım yukselebilirmiş. Maaşa da pek bakmıyorum. Omrum boyunca sevdiğim işi yapıp belli bir meblağ alsam yetiyor.

Muhendislik bolumlerine artık pek bakmıyorum. Sizce ilgim olan yere mi vermeliyim kendimi? Yoksa bir muhendislik bolumune mi bakmalıyım? Bundan once EE muhendisliği duşunuyordum. Meslek lisesi ek puanı ile EE bolumlerine ek puanla girebiliyorum. Bu konu hakkındaki duşuncelerinizi ve matematik oğretmenliğinin onunun acık olup olmadığını da acıklarsanız sevinirim. İyi Sosyaller.