Merhabalar. Ben şu an 18 yaşında, meslek lisesi 12.sınıf makine bolumu endustriyel kalıp dalı okuyan bir kişiyim. Yaklaşık 4-5 ay sonra YKS sınavım var ve derslerim cidden cok berbat, hatta hic yok diyebilirim. Lise de de dersleri dinlemiyordum. Şu ana kadar sınava da calışmadım cunku calışamıyorum olmuyor. Cidden calışmak istiyorum ama calışınca kafa ya başka yere gidiyor ya mantıksız işlemler gorup sinirleniyorum ya da anlayamıyorum. Zaten calışmaya başlayınca ustume otomatik olarak ağırlık biniyor. Bu yuzden ders bilgisi olarak berbatım. Aklımda ilk olarak universite icin dijital oyun tasarımı okumak vardı ama derslerim kotu olduğu icin ve calışamadığım icin ondan vazgectim, zaten sayısal bir bolumdu sayısalları da hic anlamıyorum (matematik, fizik vs.). Bu yuzden de karşıma 2 senelik sozel bir bolum olan bilgisayar programcılığı bolumu cıktı. Ben de biraz baktım nedir ne değildir diye, bu bolumu okumakta karar kıldım. Bu bolumu de DGS ile 2 senelik yerine 4 senelik uzatmayı duşunuyorum.
Bir de ben universiteyi kendime bir şeyler katmak icin okumayı duşunuyorum, zaten 2 senelik bolum. Bolum ile ilgili pek bir şey goremem, evet, ama sosyal ortam olsun diye; kendimi geliştireyim, ortamlarda tecrube edineyim diye okumayı duşunuyorum. Kendimi biliyorum zaten inek bir oğrenci olamam. Bu yuzden de oyle cok takmayacağım gibi okulu. Okul bittikten sonra da kendimi bu bolumde elbet geliştiririm, bir yerlere girip calışırım onda sorun yok. Hatta okul bittikten sonra yurt dışına İngiltere'ye gitmeyi duşunuyorum orada amcam yaşıyor onun yanında kalırım vatandaşlık alınıyorsa onu da alırım orada bir şekil kendimi de geliştiririm. Şu anki duşuncem bu şekilde.
Bilgisayar programcılığı 2 senelik okunur mu? Ders calışmaya nereden başlamalıyım ilk hangi konudan başlamalıyım? Bu bolumu okursam DGS ile 2 senelik sureyi 4 seneliğe uzatabilir miyim? DGS sınavı zor mudur?
Bilgisayar programcılığı okumak
Üniversiteler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Bilgisayar programcılığı okumak