Merhabalar, universite sınavına hazırlanıyorum ve daha 2 senem var fakat surekli bunu duşunduğumden konu acmak istedim. Ben havacılığa ilgi duyan biriyim ve bu yuzden kariyer havacılıkta kariyer cizmek istiyorum. Bu yuzden kafama takılan soruları da sormak istedim. Cevap yazarsanız detaylıca cok mutlu olurum.

Aklımda 2 tane hedef var:
1. Yurt dışında eğitim almak
2. Yurt icinde eğitim almak

Ben bu konuda size yurt icinde eğitim almak ile ilgili soru soracağım. Aklımda ODTU ve İTU var.

ODTU => Havacılık ve Uzay Muhendisliği
İTU => Ucak Muhendisliği

Fakat bu iki universite arasında kararsız kaliyorum. Mesela bana gore avantajları ve dezavantajları:

Havacılık ve Uzay Muhendisliği - ODTU
Avantajlar:

Bolum %100 İngilizce. Savunma sanayii icin avantajli (staj, işe alım) Teorik bilgi becerisi yuksek Dezavantajları:
Teorik bilgiyi pratiğe dokme duşuk Boğaz olmaması (hep denizin olduğu bir yerde eğitim almak istedim) Ucak Muhendisliği - İTU
Avantajları:

Sivil havacılık icin avantajlı (staj, işe alım) Teorik bilgiyi pratiğe dokmede iyi Dezavantajları:
Bolum %30 İngilizce Staj imkanları ODTU'ye gore biraz daha duşuk Sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Uzun uzun bol bol dile getirebilirsiniz. Bu genc kardeşinizi cok mutlu edersiniz.