Arkadaşlar merhaba, ulkemizde yetenek sınavı ile alan bircok besyo var bunlar icinde bildiğim kadarıyla TYT barajı gecmek bile yeterli olabiliyor. Ancak kou gibi bazı universitelerde beden eğitimi oğretmenliği EA puanı uzerinden alıyor ve puanına baktığımda yaklaşık 330-340 bandı bir puan gozukuyor. Bu puanı yapan oğrenci ile yetenek sınavı ile falan girmiş bir oğrenci mezun olduğunda beden eğitimi oğretmeni olma şansları aynı mı? Yani 340 yapıp beden eğitimi oğretmenliği okumanın bir avantajı var mı? Yetenek sınavı ile alan besyoların puanları bu kadar duşukken kou gibi birkac universitede spor bilimleri fakultesi puanları neden bu kadar yuksek? Yuksek olmasının tek nedeni parkur, yetenek şartı aramadığı icin mi? Kısaca beden eğitimi oğretmeni olmak icin bir avantaj sağlıyor mu bu universiteler, besyo mezunları da oğretmen olabiliyor mu? Besyo ile spor bilimleri fakultesi mezunları arasında herhangi bir fark var mı?(beden eğitimi oğretmenliği duşunuyorum arkadaşlar forumlarda cok aradım ama benzer bir konu bulamadım konu hakkında bilgisi olanlar ben aydınlatırsa cok sevinirim)