Başlıktan da tahmin edebileceğiniz uzere dil mezunuyum. Dil alanındaki malum yığılmadan mutevellit Ege Universitesi Mutercim-Tercumanlık isterken mevcut sıralama ile (11k) Mutercim-Tercumanlık bolumunde Muğla Sıtkı Kocman Universitesini tutturdum. Aklımı Mutercim-Tercumanlık kurcalarken diğer yandan başka hangi bolumleri tercih edebileceğimi duşundum ve aklıma Amerikan Kulturu ve Edebiyatı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı geldi. Halihazırdaki sıralama ile Ege Universitesi, İstanbul Universitesi ve belki yerleştirme sıralamalarında esneme olursa Hacettepe Universitesi Amerikan Kulturu ve Edebiyatı geliyor. Bunun yanında Ankara Universitesi İngiliz Dili ve Edebiyatını da tercih edebilirim.
Ayriyeten Dil-Edebiyat bolumleri haricinde Bursa, Canakkale, Kocaeli, Muğla, İzmir Demokrasi Universitesi gibi yerlerde İngilizce Oğretmenliği de tutuyor.
Gonlum prestijli ve akademik kadrosu sağlam olan universiteler olan İstanbul Universitesi, Ege Universitesi veyahut gelirse Hacettepe Universitesinde Amerikan Kulturu okumaktan yana ancak Mutercim-Tercumanlık bolumunun de iş alanındaki avantajını da goz ardı edemiyorum. Bundan dolayı da karar vermekte zorlanıyorum ve sizden tavsiyelerinizi bekliyorum.
Vakıf universitelerini şu an icin değerlendirme dışında tutuyorum ancak methini duyduğunuz, tabela universitesi olmayan ve eğitim kalitesi yuksek bir vakıf universitesi biliyorsanız yazabilirsiniz.
11 bin sıralama ile dil alanı icin bolum onerisi
Üniversiteler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- 11 bin sıralama ile dil alanı icin bolum onerisi