Oncelikle merhaba, bu eğitim yılının sonunda gireceğim YKS sınavı ile birlikte tercih yapacağım ve ilgilendiğim bolumleri barındırması dolayısıyla İTU tercihlerim arasında olacak gibi gorunuyor; bu yuzden okuyanlar varsa danışmak istediğim bazı noktalar var. Şimdiden vereceğiniz cevaplar icin teşekkurler. Eğer tercih yaparken sizin de kullandığınız ve isabetli gorduğunuz kaynaklar varsa yonlendirmeniz yeterli olur.
Universitenin yurt olanakları ne durumda? İl dışından geldiyseniz yurt cıktı mı, ne kadar surede cıktı ve yurtlarda verilen hizmetin kalitesini nasıl değerlendirirsiniz? Yemekhane vb. diğer hizmetlerin durumu nasıl? Hazırlık eğitimi aldıysanız surec nasıl gecti, hazırlık surecinde verilen eğitimi nasıl değerlidiriyorsunuz? İTU'nun şehrin ceşitli yerlerinde yerleşkeleri var, bu yerleşkeler arası ulaşım nasıl? Kampusler arası yolculuk yorucu oluyor mu, dersler diğer kampusleri ziyarete gerek kalmayacak şekilde her yerde acılıyor mu? Eğitmen-oğrenci ilişkilerinin cok sorunlu olduğunu duyduğum bolumler oldu, akademisyenler bazılarının anlattığı gibi tabiri caizse "geri kafalı" mı takılıyorlar? Eğer bazıları oylelerse butun akademik kadronun yaklaşık olarak ne kadarına tekabul ederler? Kağıt uzerinde İTU'nun sahip olduğu bazı laboratuvar olanaklarının bir eşi ulkemizde gorulmuyor yer yer ama yine de buna cok guvenmemek gerekir diye duşunuyorum, sizin bu konudaki goruşleriniz nasıl? Uygulamalı dersler icin gerekli altyapı ve bu derslerin yeterliliğini nasıl değerlendirirsiniz? Universitenin sektor ve yurt dışı bağlantıları ne duzeyde? Sizin icin iyi "network" sağlayabiliyor mu? Son olarak, okudunuz bolumle ilgili mutlaka aklında bulunsun diyeceğiniz şeyler varsa oğrenmek isterim. Hepinize teşekkurler tekrardan.
İstanbul Teknik Universitesi Hakkında
Üniversiteler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- İstanbul Teknik Universitesi Hakkında