Merhaba... Bu yıl "Cizgi Film ve Animasyon" icin girdiğim sınav benim icin korkunc bir başarısızlık oldu. Ailem hicbir şekilde mezuna kalmama izin vermiyor. Meslek Lisesinin ve stajın yarattığı zaman kaybından bahsettim fakat 2 yıllık bolum okumamı ve hemen mezun olup memur olmamı istiyorlar (Cok basit sanki anasını satayım).

Meslek Lisesi, Bilişim mezunu olduğum icin Grafik Tasarımı'nda bonusum var ve tam burslu tutturabiliyorum, fakat Grafik Tasarım ile Modelleme/Animasyon farklı alanlar... Ders iceriklerine de baktım, 3D Animator olmak isteyen biri olarak hoşuma gitmediğini soylemeliyim. Ustelik Grafik Tasarım DGS ile 4 yıllık Animasyon'a gecemiyor.

Size danışmak istediğim şu: Sizce değer miydi? Farklı kişilerin goruşlerini almak istiyorum.

Grafik Tasarım:
Artılar:
--Ucretsiz okuyabilirim.

Eksiler:
--Animasyon ile tam bir alakası yok.
--Cizim ile alakalı sorunlarım olduğu icin kalma riskim diğerine gore biraz daha fazla.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon:

Artılar:
--Benim alanım. 3D modelleme eğitimi almış olurum.
--Ders icerikleri coğunlukla 3D olduğu icin gecerim.
--DGS ile hayalimdeki bolum Cizgi Film ve Animasyon'a gecme şansımı tamamen kaybetmemiş olurum.
--Daha mutlu 2 yıl gecirmemi sağlar.

Eksiler:
--Meslek Lisesi Stajı ile biriktirdiğim parayı kaybederim. (Buna değer.)
--Ailemi ikna etmem cok daha zor.

Surprizbozan: YKS Puanım

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon (TYT) | TYT-AYT Net Sihirbazı Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon onlisans programları icin TYT-AYT Net Sihirbazı: Gecen sene bu programlara yerleşen son kişi kac net yapmıştır?
yokatlas.yok.gov.tr

Grafik Tasarımı (TYT) | TYT-AYT Net Sihirbazı Grafik Tasarımı onlisans programları icin TYT-AYT Net Sihirbazı: Gecen sene bu programlara yerleşen son kişi kac net yapmıştır?
yokatlas.yok.gov.tr