Ben uzun suredir yazılımla uğraşıyorum. Liseye başladığımdan bu yana yazılım veya bilgisayar muhendisi olmak gibi bir hedefim vardı. YKS sınavına girmeden once denemelerdeki netlerime gore yaklaşık 10.000 gibi bir sıralama geleceğini tahmin ediyordum ancak TYT sınavım cok kotu gecti ve 100 uzeri beklediğim netim 75 geldi. Sonuc olarak sıralamam 60.000 geldi. Bu sıralamayla istediğim bilgisayar ve yazılım muhendisliklerine girmem pek olası değil.

Son gunlerde cevremden aldığım tavsiyeler sonucu kafamda matematik okuyup yazılımcı olmak gibi bir duşunce oluştu. Sonucta matematik bolumunde algoritma yapısını oğrenebilir ve analitik duşunme yeteneğimi geliştirebilirim. Fakat cok emin olamadım. Şehrimde olup girebileceğim en uygun matematik bolumu de TED universitesinde.

Aklımda mezuna kalmak gibi bir duşunce de var cunku hem aldığım sıralama hedefimin cok altında hem de 1 sene boyunca gosterdiğim emeğin bu şekilde cope gitmesini istemiyorum. 100 net uzeri yapabiliyorken 75 netle bir universiteye yerleşmek cok uzucu geliyor bana. Cok kararsız kaldım, bu konuda tecrubeliyseniz veya cevrenizde boyle secimlere tanık olduysanız duşuncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.