Oncelikle konuya @333365 hocamı etiketleyerek başlamak istiyorum.
Arkadaşlar, yakın bir zamanda kurstaki rehber hocamla da goruşeceğim. Ama şimdi bazı kişilerden fikir almak istiyorum. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde yaşayanlar veya konuda belirteceğim universitelerde okuyan kişiler yardımcı olursa cok sevinirim.
Oncelikle dilden girip, YDT 70 net ile 27K sıralama yapmış bir kardeşinizim. İlk senem ve mezuna kalmak istemiyorum. TYT'ye hic calışmayıp, coğu zamanımı YDT'ye harcadım. Onu fullemeye calıştım. Sınavdan onceki haftalarda kurslarda denemeler 75-76-77 arası gelirken sınavda bir duşuş oldu. Acıkcası bu netleri yapsam da bir şeyin değişmeyeceğini fark ettiğim icin pek uzgun değilim. Sadece TYT calışmadığım icin pişmanım. Neyse, ben ozellikle vakıf universitelerini araştırdım ama az once biraz goz gezdirdiğim kadarıyla iyi devlet universitelerine farklı bolumlerle girebiliyormuşum . Ben sadece İngiliz Dili ve Edebiyatı - Mutercim Tercumanlık ve İngilizce Oğretmenliğini araştırmıştım ve bunlardan birisini istiyordum. Hepsine ilgim var ama mutercim tercumanlık daha cok ilgimi cekiyor.
Surprizbozan: Tercih listesi

Parası, bursu, indirimi falan şu anlık onemli değil. Ben inceleme alanımı iyice daraltmak istiyorum ki detaylıca araştırabileyim.
Bu listedeki universitelerden hangisi iyi, hangisi kotudur? Bu kişiden kişiye değişir elbet ama fiziksel olarak gormediğim icin oralarda yaşayan veya okuyan birilerine sormak daha iyidir elbet. Soracağım da. Şimdilik forumdan yardım almamın nedeni bu gece bunları kafama takmadan uyuyabilmek icin .
İstanbul ve Ankara şart değil, onu belirteyim. Ama ikisinden biri olsa iyi olur. Nişantaşı hakkında iyi duyumlar almadım. Bir de Gelişim Universitesi hakkında pek iyi konuşan yok. Ozellikle bazı yerlerde internet cekmiyormuş orada, oyle duydum. Sağlık ve Teknoloji hakkında bir bilgim yok sanırım o da pek tutulmuyor. Sizlerin guzel bulduğu, başka vakıf universiteleri var mıdır?

Ayrıca burada 3 farklı secenek var. Birisi (İO) olarak ayırt edilmiş, diğeri farklı bir fakultede. Bunların farkı tam olarak ne? Puanları falan da farklı. Bunu da merak ediyorum. İO dedikleri ikinci oğretim sanırım. Bunu direkt bir tercih olarak yazamayız değil mi?

Şimdi gelelim ozellikle @333365 hocama sormak istediğim kısma. Turizm Rehberliği ve Karşılaştırmalı Edebiyat bolumlerini istediğim birkac universitede okuma şansım var. Akdeniz'i cok istiyordum acıkcası. Ama bunun icin mutercim tercumanlıktan vazgecmeye değer mi sizce? Karşılaştırmalı edebiyat bolumunu de direkt eleyelim isterseniz. Şu ana kadar saydığım bolumlerde iş imkanı ne kadar var bilemiyorum ama turizm rehberliği ve İngilizce oğretmenliği daha ağır basıyor gibi. Gerci atanabileceğimiz ne malum . Turizm rehberliği bolumu nasıldır? Bir bilginiz var mı? Turizm rehberliği okuyan arkadaşlar var mıdır forumda? Turizm rehberliğinin de ayrı bir cezbedici yanı var. Hem gezip hem para kazanıyoruz ama tabii bunun hazzına duşmemek gerek hemen. Turizm rehberliği, İngilizce oğretmenliği veya mutercim tercumanlık kadar İngilizceden donanımlı cıkarabilir mi beni? Yoksa dilden cok arkeoloji, mitoloji, sanat tarihi veya dinler tarihi tarzı şeyler mi oğretiliyor bu bolumde?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ama aklıma takılan her şeyi sormak istedim. Konu onay surecindeyken de araştırmama devam edeceğim. Mumkun olduğunca her yerden bilgi ve oneri alıp bunları aklımın bir yerinde depolayarak sentezlemek istiyorum.