Bu yıl universite sınavına girdim ve sonrasında aklımda birkac soru oluştu, fikirlerinizi almak isterim. Burada uzerine ozellikle bastırmak istediğim universiteler vakıf icin Ozyeğin, TOBB ve Bahceşehir Universitesi; devlet icin İTU, ODTU, Hacettepe ve Marmara Universitesi olacaktır.
1-) İlk aklıma takılan devlet ve vakıf universitelerinin seviye farkı olacaktır. Devlette herkes benimle aynı seviyede bir sonuc ile gelirken vakıfta burslardan dolayı seviye değişimleri daha net goruluyor. Bu nasıl bir etki yaratır?
2-) Mezun olduktan sonra şirketler başvurularda vakıf ve devlet universitelerine gore farklı bir bakışla yaklaşıyor mu?
Universiteler konusunu takip eden bir sorum da bolum konusunda olacak.
A-) Puanım cok sınırda kalan bir noktada. Uzun suredir bilgisayar Muhendisliği istiyordum ancak Ozyeğin bilgisayar Muhendisliğini gecen yıla gore 1.5 puanla kazanıyor olsam da bu yıl değişeceğinden kaybettiğimi sayıyorum. Maalesef Ozyeğin'den sonra en yakın universite Bahceşehir kalıyor. Ozyeğin 2989 iken Bahceşehir 7081. Eğer bu aralıkta kalırsa Bahceşehir yazmak icime sinmedi doğrusu. Bu yuzden Ozyeğin, İTU, ODTU gibi universitelerde endustri muhendisliği okuyup bilgisayar dersleri ile desteklemeyi duşundum. Bu durum ne kadar mantıklı olur? İyi universitelerde endustri mi onlardan biraz duşuk bir universitede bilgisayar mı? İlk secenek daha faydalı gibi duruyor ama sonra aklımda bilgisayar yazmama pişmalığı duymaktan korkmuyor değilim.
Devlet/Vakıf Universitesi ve Muhendislikler Hakkında
Üniversiteler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Devlet/Vakıf Universitesi ve Muhendislikler Hakkında