2 Yıllık Makine Bolumunu Nasıldır
Üniversiteler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- 2 Yıllık Makine Bolumunu Nasıldır
-
24-10-2022, 02:18:05Merhabalar, ben bu yıl universite sınavına gireceğim. Bolumum sozel oğretmenlik falan tercih etmeyi duşunuyordum ama malum atamalar falan olmuyor yani boşu boşuna da 4 yıl okuyup işsiz kalmak acıkcası bana sacma geldi. Bu nedenle de calışma alanı daha geniş ve kolayca iş bulabileceğim ayrıca da sonunda bir meslek edinebileceğim 2 yıllık bir bolum secmeye karar verdim. Teknik konulara ilgim var aletlerle uğraşmayı, bir şeyler tamir etmeyi, sokmeyi, takmayı falan cok severim. Biraz araştırma yapınca makine bolumunu keşfettim. İş bulma imkanı calışma şartları maaşı falan nasıldır? Tavsiye eder misiniz? (Bir de sanırsam AutoCAD kullanmayı falan da oğretiyorlarmış elim bu tarz şeylere yatkındır kendimi geliştirebilirim) son olarak da bu sektorde bir işe yarar mı bilmiyorum ama İngilizcem fena sayılmaz bircok şeyi okuyup anlayabiliyorum (bazı roportajları izlerken anlayabiliyorum mesela) ayrıca da temel seviye Rusca biliyorum. Makine bolumunu bitirdiğimde yurtdışında calışma imkanım olur mu bunu da merak ediyorum. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.