Cok ama cok rahat derecede bu bolumu kazanırım. Marmara universitesine gidebiliyor muyum baktım gidiyorum ama şoyle bir sorun var. Ben o tarz universiteleri sevmiyorum. Ben kalabalıktan, insanlardan nefret ediyorum. Ben bir universiteye gideceksem orada sosyallik, etkinlik istemiyorum. Haliyle kucuk bir şehirden universite sececeğim. Kendimi okurken geliştireceğim. Neden bu bolum? Cunku kucukluğumden beri gece gunduz bilgisayar oynarım. Bilgisayara ağır derecede ilgim var. Universiteye kayıt olduktan sonra yapmayı duşunduklerim:

-İngilizce oğrenmek (şu an oğrenmeye zaten calışıyordum ama boşladım, gercekten zaman ve uğraş istiyor, kendini cok fazla İngilizce'ye maruz bırakmalısın ve bu yorucu oluyor.)

-Turkce, İngilizce kaynaklardan programlama dilleri oğrenmek, bu meslek icin bilgi almak, kendimi geliştirmek icin video izlemek, eğitim seti incelemek, yazı okumak.

-Almanca ve kurtce oğrenmek.

Fakat dediğim gibi bu dediklerimi yapar mıyım emin olamıyorum. Şu an İngilizce oğrenmeye cabalarken boşluyor isem universitede de pek farklı olmaz...

Sorum şu: Bu mesleği/bolumu okumalı mıyım? Kendimi geliştirmek icin uşenir isem hayatım biter bu konuda ne yaparsam kendime motivasyon veririm? Gunde ortalama kac saat kendimi geliştirmeye cabalamalıyım? İşsiz kalır mıyım? 3000 lira ve uzeri maaşlar alır mıyım?