Selamlar, geceden beri kafam aşırı karışık. Bir vakıf universitesinde %50 burslu havacılık yonetimi okuyorum. İlk yılımı bitirdim ve 2. yıla gectim. Puanım duşuktu, dolayısıyla sadece bu bolum tuttuğu icin mecbur sectim ama yapmayı isteyebileceğim bir iş olduğunu duşunduğumden sectim.
Buraya kadar her şey tamamdı, bir şekilde ilerletirim diye duşunurken fitness eğitmenliğine merak sardım. BESYO okumadan sadece sertifika toplayarak bu işi yapabilme şansım olduğunu oğrendim ve sertifika toplamak icin eğitimlere girmeye başladım. Hem bunu hem okulu, ikisini bir arada yuruturum diye duşunurken okulun ucreti 15.672₺'den 20.110 ₺'ye cıktığı acıklamayı gordum ve kafam aşırı karıştı.
Bir yılda bu kadar zam geldiyse diğer yıllar ne olur? İşte ya Fitness eğitmenliği olur da işler planladığım gibi giderse boşuna mı okumuş olacağım? Derslerim biraz zor, ya pandemideki gibi yuksek ortalama yapamazsam ve bursum kesilirse? (Yıllık 4.500 ₺'de ilk tercih bursu alıyorum.) Bu parayı nasıl odeyeceğim, işe girip kazandığımı direkt okula mı yatıracağım?
Diğer yandan da bırakırsam ne yapacağım? Ya fitness eğitmenliği olmazsa? Universite ortamını goremeyeceğim, universite mezunuyum diyemeyeceğim ve oğrenci indirimlerinden yararlanamayacağım.
Milyon tane şey var, milyon tane ihtimal var ve hepsini duşunmekten kafam ağrıdı. Ne yapsam bilemiyorum. Yatay gecişe falan baktım o da imkansiz duruyor...
Universiteyi bırakmak mantıklı mı?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Universiteyi bırakmak mantıklı mı?