COVID hızla yayılıyor. Bakanlık da tuz ile koşuyor. Hemen alınması gereken onlemler belli. Neyi bekliyorsunuz daha? Okullar acık kalsın diyorlar, e tamam da sen ne onlem almışsın ki acık kalsın? Her gun otobus durakları ana baba gunu. Otobuslerin ici de aynı şekilde. Dolmuşcular zaten Allah ne verdiyse diyip kapıları full acıyorlar.
Neyse; kendimce beğendiğim, duşunduğum ve de hemen uygulanmasını faydalı gorduğum onlemler:
İstiklal marşı herkesin kendi sınıfında okunacak. Son dersin bitimine 5 dakika kala tum okul hoparlorlerinden İstiklal Marşı'nı acsalar yeterli. Toren denen her zaman gereksiz bulduğum toplanmadan vazgecilecek. İdarenin soylenecek bir sozu varsa nobetci oğrenci aracılığıyla belirtsin. Bizim okulda torenden hemen sonra serbest kıyafet icin denetim de yapıyorlar. Zaten oğretmenler, serbest olanları derslerine bile almıyorlar. Ne diye bir daha kontrol edesin ki? Kısaca toren denen zırvalık kalkacak. Oğrencinin toplandığı alanlar, minumuma indirgenecek. Oğle aralarında kantinlerde cok fazla kişi oluyor. Mesela bizim oğle aramız 50 dakika. 40 dakika yapıp, 10 dakika icerisinde de sırayla tum sınıfları bıraksalar iyi olmaz mıydı? Boylece kantinde cok fazla sıra olmaz, olursa da kendi sınıfları icerisinde etkileşim oluştururlardı. Dersten de sure gitmiyor. Okul cıkışlarında kalabalığı onlemek icin oğrencileri aynı oğle arası duşunduğum planda 10 dakika kademeli şekilde erken bırakacaklar. Cıkışta dolmuş, otobus kullanan oğrenciler icin birebir. Ancak burada son ders 30 dakika oluyor, yani kayıp var. Bahcede nobetci oğretmenler teneffusun sona ermesiyle oğrencileri sırayla okula almaları mantıklı olur. Zira okulların genelde tek giriş yeri olur ve hemen kalabalıklaşan bolgelerden birisi. Oğrenciler zaten genelde maskeli. Ancak sosyal mesafe icin aynı durum gecerli değil. Mesafe icin nasıl bir şey duşunebilir sorusuna inanın ki hicbir fikrim gelmedi. Her sınıfın kendi koridorunda kalması gibi onlemler cok yanlış zaten.
Okullarda alınması gereken tedbir kararları
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Okullarda alınması gereken tedbir kararları