Ben Marmara universitesinde ekonomi 2.sınıf oğrencisiyim. Bir yıl da İngilizce hazırlık okudum. Yazılım oğrenmeye karar verdim. Udemy'den ve Codeacademy'den bazı kursları bitirdim ve yabancı kaynaklardan oğrenmeye de devam ediyorum. Yazılıma ilgim ve yatkınlığım olduğunu bu kurslar sayesinde anladım. Tabii ki daha yolun başındayım ama kariyer olarak yazılım alanında ilerlemek istiyorum. Yaşım itibari ile ve gecen uc senemin de cope gitmemesi icin ve sınava tekrar hazırlanacak pek imkanım olmadığından bilgisayar muhendisliği bolumu okuyamayacağım fakat internette araştırdığımda başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayar programcılığı bolumunun uzaktan eğitimi olduğunu gordum.
Biliyorsunuz ki aynı anda bir lisans bir de on lisans programı okunabiliyor. Bende ekonomi bolumume orta halli bir şekilde devam ederken bilgisayar programcılığı okumamın bana iş hayatında bir faydası olur mu onu merak ediyorum. Eğitim kalitesi olarak herhangi bir beklentim yok acıkcası cunku genellikle yabancı kaynaklardan calışıyorum ve bireysel olarak yetişmeye daha fazla onem veriyorum. Alaylı bir yazılımcı olmaktansa bir de 2 yıllık bir universite diploması sektorde işime yarar mı? Tabii ki muhendislik diploması kadar etkili değil biliyorum ama okulda hic yazılım eğitimi almamış olmaktan iyidir diye tahmin ediyorum(bu arada proje geliştirmek ve yazılım alanında ilerlemek icin gerekli olan şeyleri ve diplomanın aslında cok şey ifade etmediği gibi bilgileri vb... Şeyleri forumdan bir suru tavsiye olarak aldım bunları yazmak isteyenlere bunun bilicinde olduğumu soyleyerek hic yazmadan şimdiden teşekkur ederim