Muhendislik adına urun tasarımları icin doğru bolum secimi
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Muhendislik adına urun tasarımları icin doğru bolum secimi
-
24-10-2022, 01:20:08Arkadaşlar merhaba. Şu an askerdeyim ve sivile donunce cocukluğumda ilgi alanım olan şeyleri yapmakla alakalı planlarım var. Ben hep kucukken otomobil tasarımı ile uğraşırken, bilgisayar ile de 19 yıldır uğraşıyorum. Ote yandan bir ihtiyac icin herhangi bir şeyi soyut olarak icat ortaya cıkarıp planlayabiliyorum. Aklımdaki bu gibi (yazılımsal, donanımsal robotik elektronik aletler genellikle) cihaz/urunleri tasarlama ve dunyaya kazandırmak icin once gerekli bilgiye ihtiyacım olduğunu duşunuyorum. Bundan dolayı universite duşunuyorum. Aklımda mekatronik muhendisliği var, ote yandan yazılım ve bilgisayar muhendisliği de aklımdan gecmiyor değil. Kararsızlık yaşıyorum bu noktada. Ben bolumun diplomasını alayım, ona gore iş bulayımdan ziyade, edindiğim bilgi ile aklımdaki tasarımları hayata gecirmek icin istiyorum. Sizce hangisini tercih edip yol almak mantıklı? Ayrıca sormak isterim ki farklı kaynaklardan bu tip konulara hÂkim olabilir miyim? Yani universite şart olur mu? Cunku universite okumak Mali acıdan şu anlık zorlayacak gibi. Teşekkurler.