Selam dostlar, Turkceyi daha iyi konuşmak ile ilgili bir sıkıntım var. Bildiğim bir konuyu anlatırken bazen umursanmadığımı fark ediyorum ve sanırım bu benim Turkceyi nasıl konuştuğum ile alakalı. Akıcı ve akademik bir uslup tercih etmeliyim ve gunluk hayatta da bu şekilde devam etmeliyim. Kendimi buna alıştırmak istiyorum. Diamond tema adlı YouTube icerik ureticisini biliyorsunuzdur. Kendisi cok duzgun bir Turkce konuşuyor, ben de kendimi geliştirmek icin kendisi videoda konuşurken kitap okur gibi sozlerini tekrar ediyorum. Keza Technopat icin de gecerli. Recep Baltaş ve Ali Gungor konuşurlarken bilmediğim bircok bağlac ve kelime oğreniyorum. Mesela "zira" kelimesini birkac yıl once hic bilmiyordum, şimdi Technopat sayesinde azar azar kendimi alıştırmaya calışıyorum. Benim teknik ne kadar işe yarar sizce? Başka turlu nasıl daha iyi Turkce konuşabilirim? Okulda arkadaş ortamı yuzunden yalamalı, yutmalı, koymalı konuşuluyor. Duşundum ki bir farkım olmalı, boyle alışmamalıyım. Onerilerinizi bekliyorum.