Ben 9. sınıf oğrencisiyim. Sınıfımda bazı kişiler: "Abim universite sınavına sozelden girdi." "Ablam sınava sayısaldan girdi." tarzında şeyler konuşuyorlar. Benim bununla ilgili sorularım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sorularım:
1-) Universite sınavına sozelden/sayısaldan girmek diye bir şey gercekten var mı? Eğer varsa sadece sozele odaklanıp sayısalı yok sayabiliyor muyum? Şoyle ornek vereyim, ben bugun internette biraz araştırma yaptım. Sozel puanıyla alan universiteler varmış. Diyelim ki ben bu sozelle alan bolumlere girmek istiyorum. O zaman sınavda sayısal soruları cozmeme gerek var mı?
2-) Sozelle alan bolumleri tercih etmek icin lisede sozel bolum okumak zorundasınız diyenler var. Bu doğru mu?
3-) Bildiğim kadarıyla OBP puanı YKS sonucuna ekleniyormuş. Bu durum (eğer oyle bir şey varsa) sozelden sınava girecekler icin de gecerli mi?
4-) Bir oğrencinin OBP'si cok kotuyse bu OBP onun sınav puanını duşurebilir mi?
5-) OBP sınava talep olmaksızın mı ekleniyor yoksa oğrenci "Ben OBP'min sınav puanıma eklenmesini istiyorum." derse mi ekleniyor?
Son sorum da liselerde sınıfta kalma ile ilgili, bir oğrenci lisede en fazla kac sene sınıfta kalabilir? En fazla 2 sene kalacağını duşunursek, 2 senenin sonunda okuldan mı atılır?
İnternette bu soruların cevaplarını araştırdım ama tam olarak bulamadım. Biraz uzun bir konu oldu farkındayım ama cevaplarsanız sevinirim.
Universite sınavında sozel icin sayısal sınavı cozulmeli midir?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Universite sınavında sozel icin sayısal sınavı cozulmeli midir?