İcimi dokmek istedim.
Zamanında gayet iyi bir matematiğe sahiptim. Sınavdan da kotu bir puan almadım hatta LGS'de Matematiği fulledim.
Ancak lise boyle gitmiyor. Matematik netlerim kendime gore berbat bugunku sınavda 30'da 4 nete kadar duştum.
Ailemizin durumu gayet yerindeydi ama ben her sene şu okulun bursluluk sınavı var ona calış şunun kabul sınavı var ona gir bak seneye X sınıfsın sınavcısın sen artık denmesinden bıktım. Gercekten ders calışmayarak gecirdiğim bir yaz var o da LGS'den sonraki yaz.
Artık ders calışmaktan bıktım. Aralıksız 5. sınıftan beri her gun, her Allah'ın gunu oturdum ders calıştım bileğimin hakkıyla tum denemelerden yuksek aldım.
Ben de bir cocukluk yaşamak istiyordum maalesef bazı sebeplerden oturu olmadı. Babamın mesleği yuzunden en uzun arkadaşlığım 3-4 yıl surdu.
Ayrıyeten bu sene ilk kez donemine gore idare edebilecek bir bilgisayarım oldu ve hayalimdeki oyunlara ilk kez eriştim. Ailem sebebini buna bağlıyorlar netlerimin. Ben de kendilerine bilgisayar oynamak yerine ne yapmamı istediklerini sordum. Onlar da bana bizimle TV izle ama oyundan telefondan uzak dur bir beynin dinlensin diyorlar.
Ben ic huzurumu oyun oynayarak buluyorum ancak ailem bunu anlamıyor. Konuşacak ne kardeşim ne buyuğum ne babam var maalesef. Kardeşim var ama benden de kucuk. Anneme de dertlerimi anlatamıyorum.
Neyse konuya doneyim.
Matematiğim 9. sınıfa kadar gercekten harikaydı tak tak her şeyi cozer takıldığım soru cok olmazdı. Ne zamanki 9. sınıf oldum matematiğim kotulemeye başladı. Konuları anlama gibi bir derdim yok hepsini biliyorum ama sınav gunu geliyor ve ozguvenimi kaybetmiş gibi hissediyorum. Artık yapamadığım sorularda panikliyorum telaş icindeyim matematik cozerken. Diğer hicbir derste boyle olmuyor ne kimya ne fizik ne biyoloji ne edebiyat. Bir okulda burslu bir şekilde de okuyorum ancak ailem bana yine de normal okuldan daha fazla masraf ediyorlar ve her bocalayışımda "utanmayacak mısın senin icin calışıyoruz tum paramız sana gidiyor cumlesini duymaktan" icimde bir nebze bile ders calışma isteği kalmadı. Artık bıktım ama başka şansım yok. Ancak beynim buna izin vermiyor. Onceden zevk alarak soru cozerdim. Artık 1 test sonra sıkılıyorum. Odevlerimi bile zar zor ofleye pofleye yapmaya başladım.
Artık 10. sınıfım ve pek vaktimin kalmadığını duşunuyorum.
Ben bir cıkar yor bulamıyorum belki bana ilham olanınız olur.
Matematikle olan imtihanım
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Matematikle olan imtihanım