Herkese merhaba,
10. sınıfa giden, derslerinde ortalama 80 puanlık bir başarı yakalayan lise oğrencisiyim. Gittiğim lise, orta halli bir Anadolu Lisesi.
Hayatımda kendime belli hedefler koydum. Bunların icinde belli yatırımlardan tutun da eğlenceye, oradan da eğitime kadar bir cok hedefim var fakat size bugun danışacağım konu eğitim ile alakalı.
Bu yılın sonunda alan tercihi yapacağız ve gerek ilgimden gerek hayallerimden oturu sayısal bolumunu tercih edeceğim ve universite sınavında kendime belli hedefler koydum. O hedefler:
-TYT-
Turkce: 30 Net
Matematik: 27 Net
Sosyal: 15 Net
Fen: 15 Net
-AYT-
Matematik: 28 Net
Fizik: 10 Net
Kimya: 10 Net
Biyoloji: 10 Net
Universite sınavındaki hedeflerim bunlar. Daha doğrusu bu sayıların altına duşmemek.
Peki bu hedeflerime ulaşmak icin nasıl calışmam gerek? Cevremde herkes farklı bir fikir sunuyor, benim ne yapmam gerek bir de sizden duymak istedim.
Nasıl bir calışma programım olmalı, gunde kac sorunun altına duşmemem lazım? 11 ve 12. sınıfta dershane veya ozel okula gitmenin faydası olacak mıdır? Bu yaz nasıl 9 ve 10. sınıf konularını tekrar edip TYT ’nin buyuk kısmını tamamlayabilirim?
Sorularımı cevaplar ve bana bir yol haritası gosterirseniz cok sevinirim. Herkes fikrini beyan edebilir. Kendinizin neler yaptığını ne gibi sonuclar aldığınızı paylaşırsanız beni cok mutlu edersiniz.
Her şeyden once kendilerini zorlu bir yukten kurtarmam gereken bir ailem ve duzgun eğitime ve refah seviyesine kavuşmak isteyen bir ulkem var.
Lutfen yardımcı olun.
Universite Sınavına Nasıl Hazırlanılmalı?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Universite Sınavına Nasıl Hazırlanılmalı?