Bakıyorsun eğitim sistemine kotu desen o kadar kotu değil. En azından bir iki şey oğreniyorsun. Şayet bazı ulkelere gore geri kalmış bir eğitim sistemimiz var. Bir oğrencinin en iyi liseye gitmesi icin LGS sınavına girmesi gerekiyor. Aileler gaza getiriyor calış calış lise de rahat edersin. Cocuğun sosyal hayatı bitmiş bir vaziyette sınava giriyor. Sınav suresini konuşamaya bile gerek yok. Bakıyorsun sınava okulda oğretilen hicbir şey sınavsa yok. Okulda 2x2=4, sınavda cıkan alinin 2 cevizi vardır, Ali'nin ortalamasının karekokunun cevresinin fazlası kactır? Misali sorular cıkıyor. Oğrenci o sınavı iyi kotu geciyor. Liseye geliyor YKS denen baş belası var sırada. Karakterimiz babasının sozunu hatırlayıp lise de rahat ediyor ve 12.sınıf olduğu zaman jeton kafaya duşuyor ders calışıyor ve hedef tıp fakultesi. Cocuğa soruyorsun neden tıp fakultesi? Diye cocuğun cevap basit.

- Doktorlar iyi maaş alıyor ondan.

Neyse 12 yıllık eğitim hayatını 2 saatte harcayan oğrencimiz eli boş bir şekilde eve doner. Baba sınırlı baba patlamaya hazır bir bomba gibi. Cocuğu gorur gormez yanına geliyor;

- Oğlum nasıl gecti sınavın?

Oğul;

- Baba cok calıştım olmadı

Baba ise o meşhur soz obeğini cocuğa soyluyor:

- Peki komşunun cocuğu yaptı sen neden yapamadın?

Oğul ne dese bir anlamı yoktur artık. Hayattan bıkkın bir şekilde YKS sınavına bir daha hazırlanır. Olan harcadığı 12 yıla olmuştur.