İlk olarak kendinizi en iyi siz tanırsınız bunu asla unutmayın.
Evrensel olarak bu konu gorsel ve işitsel olarak 2'ye ayrılır.
Hangi anlama yontemi size daha iyi geliyorsa o yonteme gore planlar oluşturmalı, ve kendinizi daha da geliştirmelisiniz. Zihin haritası benim kullandığım yontemlerden birisi. Zihin haritasında, zihninizde oluşturduğunuz haritanın uygun gorduğunuz yerlerine oğrenmek istediğiniz kelimeleri yerleştirerek oğrenmeyi en ust seviyeye cıkarabilirsiniz. Kelime yerine oğrenmek istediğiniz konunun anahtar kelimelerini de yerleştirebilirsiniz.
Bunlar işin ayrıntılı olmayan yerleri icin gecerli.
Şimdi gelelim daha ayrıntılısına.
Okul icin duşunduğumuzde planlı olmak bizim icin en onemli şey olmalı.
Bir odev verildiğinde hemen onunuzdeki not defterine anında not almalı ve belli saatlerde bu odevleri yapmalısınız.
Defterleri ise duzenli tutmalı ve sonraya asla bırakmamalısınız.
Test cozmeye konuları tam oğrenmeden başlarsanız cok buyuk hata edersiniz, psikolojiniz olumsuz etkilenebilir.
Konuları oğrendikten sonra ise kolay testlerden başlayın iyice temelinizi geliştirerek devam edin.
Şimdi gelelim "ortam nasıl olmalı?" Sorusuna.
İlk başta dediğim gibi kendinizi en iyi siz tanırsınız.
Notlarınızı incelerken ya da test cozerken arkada muzik olmalı mı? Ya da ses olmalı mı? Sorularına en iyi cevabı bulduğunuza emin olun. Bunlar dışında ders calışırken kafanız bir olaya takılı olmamalı. Orneğin: Annem beni her an cağırabilir mi? Gibi, bu asla olmamalı. Benim tavsiyem yanınıza herhangi bir yiyecek almamanız bu kafanızı karıştırabilir.
Diyebileceklerim bu kadar, umarım yardımcı olabilirim.
Hatalarım veya eksiklerim var ise yardım edebilirsiniz.
Nasıl daha etkili ders calışabilirsiniz?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Nasıl daha etkili ders calışabilirsiniz?