Oncelikle herkese selam, bugun benim de zamanında bilmediğimden uzun araştırmalara girdiğim hazırlık eğitimi icin başvuru formu konusuna değineceğim. Normalde e-Devlet uzerinden kaydınızı tamamladığınızda size hazırlık isteyip istemediğinizi sorar fakat bazı universiteler bunu goz ardı edip yalnızca başvuru formuyla işlem yaparlar. Bugun de bu formu nasıl oluşturacağımızı gosterip nereye iletmemiz gerektiğini dilim donduğunce anlatacağım.
A) Universitenizin YDYO (Yabancı Diller Yuksekokulu) sayfasında bulunan başvuru formunu yazdırıp tarayıcıdan istenilen adrese gonderin.
Ornek bir universite sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. B) Diyelim ki universitenin web sitesinde boyle bir başvuru formuna denk gelmediniz. O hÂlde ne yapacaksınız? Tabii ki YDYO kısmının oğrenci işlerine aşağıdaki taslakta bir mail atacaksınız.
Surprizbozan: Ornek form T.C.
İNONU UNİVERSİTESİ
YABANCI DİLLER YUKSEKOKULU MUDURLUĞUNE
2021 - 2022 Eğitim - Oğretim yılında isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı programında oğrenim gormek istiyorum. Soz konusu başvurumun kontenjanlar dahilinde değerlendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.
Ad-Soyad: Ali Veli
Kayıtlı Olduğum Fakulte: Muhendislik Fakultesi
Kayıtlı Olduğum Bolum: Bilgisayar Muhendisliği
Oğrenci Numarası: 12345678910
Telefon Numarası: 05xx xxx xx xx
T.C. Kimlik Numarası: xxxxxxxxxxx
Tarih: 06.09.2021
İmza: (Oğrencinin kendi imzası olacak.)
Onemli not: Bu metin cıktı olarak cıkarılıp imza atılmalı ve tarayıcı yoluyla oğrenci işlerine yollanmalıdır. İşlem tamamlandığında OBS (Oğrenci Bilgi Sistemi) uzerinde sınıfınız hazırlık olarak gorunecektir.
Peki bu başvuru ornek olarak nereye yollanmalı sorusuna gelecek olursak da yukarıda bahsettiğim gibi YDYO oğrenci işleri memuruna iletmelisiniz. Orneğin İnonu Universitesi'nin YDYO oğrenci işleri ulaşım sayfası aşağıda yer almaktadır. Metnin taramasını ya da fotoğrafını cekip mailinize iliştireceksiniz.
İnonu Universitesi Aklınızda takılan bir soru olursa cekinmeden sorabilirsiniz. Lutfen kendi universitenize nasıl yollayacağınız konusunda sorularınız olursa yeni konu acınız.
Rehber Universite hazırlık eğitimi başvuru formu nasıl oluşturulur?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Rehber Universite hazırlık eğitimi başvuru formu nasıl oluşturulur?