Merhabalar, coğumuzun KYK'nin ne olduğunu, bize ne sağladığını ve faaliyetlerini biliyoruz.

İlk oncelikle KYK'nin acılımına bakalım.
KYK: Kredi ve Yurtlar Genel Mudurluğu. Ben şu an actığım konuda kredi ve burslar hakkında konuşmak istiyorum.

Coğu insan KYK'ye başvururken sadece burs başvurusu yaptığımızı ve insanların ihtiyacı olan paraya el koyduğumuzu duşunuyor. İşin aslı oyle değil arkadaşlar. KYK'ye burs ve kredi şeklinde başvurursunuz. Bu sene KYK'de %40 civarında başarı sıralaması etkisi de koyulmuştur.

KYK'nin burs veya kredi cıkarması icin 2 kriter ortada vardır ve aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.
Başarı sıralaması. (%40) Ekonomik durum. (%60)
Şahsen bu başvuruyu yaptığımda kredi veya burs cıkasa da bu ucreti almayı duşunuyordum. Sonuc olarak bazı arkadaşlarımıza burs, bazı arkadaşlarımıza kredi, bazı arkadaşlarımıza ikisi de cıkmamıştır.

Bursiyer ve kredi alan arkadaşlarımıza hakkınızı haram etmeniz veya hakaret etmeniz bir işe yaramıyor.

Şahsen bozuk bir bilgisayarım var, yeni bilgisayar alacak param yok. Bu para ile bilgisayar almak istediğim zaman forumun yarısı tarafından linc edildim.
Kendi alamadığınız para icin buradaki insanları suclamanız veya aşağılamanızın bir anlamı yok.

Daha iyileri sizin olsun, cocukca davranışlardan vazgecmeniz dileği ile.