Herkese merhaba. Bugun saat 9.00'da acıklanan sınav bizi şaşırtmaya devam ediyor. Direkt olarak konuya giriyorum. MEB'in sitesinden sonucumu sorguladığımda yuzdelik dilimim 0, 89 gozukurken ( fotoğraf-1) E-Okul'un tercih yapma bolumunden baktığımda ise Turkiye Geneli Yuzdelik Dilim'in dışında bir de İl Başarı Yuzdelik Dilim'inin cıktığını goruyorsunuz. (Fotoğraf-2) Yani tercih yaparken Turkiye Geneli Yuzdelik Dilim ile değil İl Başarı Yuzdelik Dilimi ile yapacağız. Ben 0, 89 aldım, istediğim liseye - Ataturk Anadolu Lisesi - yerleşeceğim derken buyuk bir hayal kırıklığına uğradım. Sizin de uğramamanız adına bu konuyu acma gereği duydum.
Ek: Sonucunuz kotuleştikce aradaki fark daha da artıyor. Orneğin arkadaşımın Turkiye Geneli Yuzdelik Dilim'i %6 kusur iken İl Başarı Yuzdelik Dilimi yaklaşık %8. Başka bir arkadaşımın da Turkiye Geneli Yuzdelik Dilim'i 0, 3 iken İl Başarı Yuzdelik Dİlimi 0, 5
2. Ek: İl Başarı Yuzdelik Dilimi, adı ustunde hangi ilde sınava girdiyseniz o ilin yuzdeliğini belirtiyor. Ben yukarıdaki yazdıklarımın hepsini Ankara ili icin yazdım. Başka illerde yaşayanlar da İl Başarı Yuzdelik Dilimleri'nin Turkiye Geneli Yuzdelik Dilimleri'ne olan artış-azalışı paylaşırlarsa sevinirim.
Fotoğraf-1:
Fotoğraf-2: