Arkadaşlar bildiğiniz uzere universiteler sınavları Online yapıyor. Vizede kopya cekilmeye gayet musait bir şekilde sınavlar yapıldı. Final sınavlarında kopya cekmenin onune gecilecek oldukca onlem alındı. Yazıyı uzatmamak icin ayrıntılara cok fazla girmiyorum. Ama tum oğrencilerde bu sisteminin yapılamayacağını soyledi cunku hic kimse okulun boyle bir altyapısı olmadığını biliyordu ve oyle de oldu. Sınav haftasının ilk gunu sistem patladı ve Twitter'da oğrenciler kıyameti kopardı. Senatoda mecburen eski sisteme geri dondu. Yani şu an kopya cekilmeye gayet musait bir ortam var.
Akademisyenlerden bazıları (gercekten oğrencilerin cok sevdiği ve oğrencilerini geliştirmek icin ciddi caba sarfeden akademisyenler) bu duruma cok uzuldu. Sistemden bayağı uzun duygusal bir yazı paylaşmışlar oğrencilere verdikleri emeklerin boşuna gitmemesi adına herkesin sınavı kopya cekmeden yapması adına. Hatta gercekten calışan oğrencilere de odul niyetine bir tane soru sormuşlar 30 puanlık. Soruyu da aşağıda paylaşıyorum.
Honor pledge: I have not recieved nor given, also i will not receive nor give, any assistance on the exam questions before, during and after this examination.
A) ı confirm.
B) ı do not confirm.
Ozetle sınavı durust cozup cozmeyeceğini soruyor.
Siz olsaydınız bu tarz bir durumda ne yapardınız ve tum bu surec hakkında ne duşunuyorsunuz?
Online sınavlar hakkında
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Online sınavlar hakkında