Oncelikle bu yazıya başlarken eğitim hayatımın yıllar once universiteden mezun olarak sonlandığını ve bu yazıyı ortaokul oğretmeni bir arkadaşımla yazdığımı belirtmek isterim. Yazıyı yazma amacım bugunlerde cok fazla LGS ile ilgili konu gorup bir nebze de olsa oğrencilere katkı sağlayabilmektir.

Eğer gercekten yıl boyu calıştıysanız başarırsınız ama son 2-3 aya sıkıştırdıysanız, sıkıştırmanız gibi bir sonuc gelmesi muhtemel. Sınavda iyi bir liseyi tutturamamak olum değil. Oğrencilik hayatı kotu olup cok iyi insanlarla tanıştım. Kendi işlerinin sahibi ve gelirleri bu doneme gore cok iyi. İstediğiniz mesleğe gore lise secin, puana gore değil. Avukat olmak isteyen birinin fen lisesinde işi ne? Rehber oğretmenlerinize danışarak istediğiniz meslek grubuna uygun liseye gidin. Yoksa uyum sağlayamayıp okulu 10. sınıfta değiştirmek dışlanma, yalnızlık, ders notlarında duşuş gibi sebepler doğurabilir. Sınav esnasında acele etmenize gerek yok, heyecanlanmaya gerek yok, korkmaya gerek yok. (Benim fikrim linc etmeyin) Sınava 2-3 gun kala ders calışmayı bırakıp ailenizle, sevgilinizle veya tek başınıza park vb. yerlere gidip sakinleşin. Sınavı duşunmeyin. Sizin moralinizi bozacak arkadaş gorunumlu insanlardan uzak durun. Malzemelerinizi iyice kontrol edip yedeklerini alın yanınıza. Bir gece once yatağa 9 gibi girin. Zaten 2 saate zor uyuyacaksınız. Sınava erken gidin. (Yarım saat erken gitmeniz yeter.)
Umarım sınavınız iyi gecer. Sevgiler.