Ne yapacağını ve ne olacağını bilememek
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ne yapacağını ve ne olacağını bilememek
-
23-10-2022, 20:57:18Selamlar Technopat. Bu hafta geleceğim hakkında gercekten kararsız olduğumu fark ettim. Şu an 11. sınıftayım. MF oğrencisiyim. 10. sınıfta secim yaparken, MF ve DİL arasında kalmıştım. MF tercih ettim ancak sevdiğimden etmediğime eminim. Bu yıl gercekten derslerime odaklanamadım. Belki de cok zor olduğunu duşunup, pes ettim. Ancak hangi sebeple olursa olsun guzel bir yıl değildi benim icin. MF'nin zorlayıcı olduğunu, sıkı bir calışma gerektirdiğini biliyorum. Gercekten sıkı calışarak iyi bir yere gelinebileceğini de biliyorum. Ama ben ileride ne olmak istediğimi gercekten bilmiyorum ve artık karar vermem gerektiğini biliyorum. Ama gercekten karar vermekte cok zorlanıyorum. Normalde aklımda bilgisayar muhendisliği, yazılım muhendisliği gibi meslekler vardı. Ancak şu an gercekten sayısal derslere ilgim olmadığı icin yapamayacağımı duşunup duruyorum. Evet, kimse cok sevmiyor ve cok iyi yerlere gelebiliyor ama ben ne yapacağımı gercekten bilemiyorum. Dil konusunda ise ilgim var. Ancak mesleklere herhangi bir ilgim yok diyebilirim. Dil okuyup da, farklı guzel işler de yapılabileceğini biliyorum ancak karar veremedim ciddi anlamda. Neden bu konuyu actığımı sorarsanız da, benim gibi bu 2 alan arasında kalmış ve guzel bir secim yapmış olan arkadaşlardan bilgi almak. Hepinize teşekkurler arkadaşlar.