İletişimin onemi

Iletişim oldukca onemlidir karşıdakine derdini anlatmak icin ona bir şeyler soyleyebilmek icin kısacası iletişim kişinin duygularını ve duşuncelerinin karşıdakine anlatmasıdır. İnsan iletişime oldukca onem duymaktadır o yuzden saymakla bitmeyen bir suru dil ve harf var, insan iletişimsiz hicbir şey yapamaz.
Gunumuzde mesela iletişim yok karşıdakine nasıl bir şey soyleyeceksin en basiti iki adet ekmek alacaksın karşıdakine nasıl soyleyeceksin, okulda nasıl ders dinleyeceksin iletişim her yerde her alanda sessiz sedasız bir dunya cok kotu olmaz mıydı? Boyle duşunmek bile iletişimin ne kadar gerektiğini soyluyor ozellikle sadece biz insanlar değil diğer tum canlılarda iletişime gerek duyar yoksa yardım isteyemez, acıktığını soyleyemez, yaralı olduğu soyleyemez hicbir şey yapamaz sadece konuşmak da bir iletişim yolu değildir en bilindik iletişim yolları yazma, hareket, ses hareketleri, yuz mimikleri, ışık hareketleri bunlar olmaz ise hicbir şey yapmayız yaşayamayız bile.
Iletişimsiz bir dunya olmaz hatta olamaz iletişim biz canlıların her şeyidir bizler yaptığımız coğu işi iletişim yolu ile yaparız eğer iletişim olmaz ise bizlerde olmayız.
Yusuf kaan saclı.

Ben şimdi iletişi ile ilgili bir konu yazdım da acaba hatam var mı ozellikle noktalama işaretleri?