Merhaba arkadaşlar, 21 yaşımdayım. 2018 AYT ile kendimi inşaat muhendisliği bolumune attım. O sıralar 60K sıralama yaptığım icin ve şehir ici yazmam gerektiği icin bu bolumu sectim. Aslında kafamda net bir şey de yoktu. Muhendislik istediğimi biliyordum, bilgisayar muhendisliği daha ağır basıyordu kafamda ama olmamıştı. İnşaatı da cok severek yazmamıştım. Sonrasında, yıl 2021 oldu. Yaz geldi stajımı yaptım ve meslek hic beklediğim gibi gitmiyordu ki zaten bir cok etken de cabası. Bolumumun sıralamaları acayip duştu (emeğimi cope attığımı hissettim), statik gibi fizik derslerini yaparken zorlanıyordum ve sevmiyordum, proje ofisinde calışmak istiyordum ve stajımı yapınca beklediğim gibi bir yer olmadığını gordum ve şantiyede calışıp duzensiz bir hayatım olsun istemedim. Bu yaz o yuzden bunalıma girdim. Kendime bir yol aradım ve bolum icinde 1 yılımı kaybederek endustri muhendisliğine geciş yaptım. Alan geniş, işsiz kalma riskim yok ve fizik ağırlıklı değil diye secmiştim. Ama şimdi 1 donem neredeyse bitecek ve final haftam. Hayatımda hic olmadığı kadar isteksizlik, hedefsizlik ve motivasyon kaybı yaşadığımı hissediyorum. Vizelerde cok kotu olmasa da kotu notlar aldım. Finallere bağladım coğu şeyi. Ancak ben şimdi finallere calışırken bile hic haz almıyorum ve yapasım hic gelmiyor. Bugun en basidi iki sınava girdim ve birinden 60 ustu alıp gecmem gerekirken kotu gecti alamayacağımı duşunuyorum. Halbuki 3-4 gundur yoğun olarak bu derse calışıyorum. Sadece sorunun başında bir turev alamadım diye bildiğim soru ceşidini yapamadım. Diğer sınav fena değildi. Şimdi haftaya 2 finalim daha var ama inanın bana moralim cok bozuk. Kendimi gelecekte bir yerde goremiyorum, hangi sektorde ne yapsam kesinleştiremiyorum hedefim yok. Hedefim olmadığı icin azim yok. Azim olmadığı icin istek yok. İstek olmayınca da motivasyonum yok. Bazen duşunuyorum, acaba kendimle uyuşmayan bir bolum mu sectim diye. Calışıyorum, yine yapamıyorum. Yapamayınca şevkim de kırılıyor ve kendime tekrar kapasitemi sorgulatıyorum. Sınavlara girecekken cok stres oluyorum, hatta sabah kalkıp giderken bazen titriyorum calışsam bile. Kendime guvenim cok fazla sarsıldı. Ben boyle değildim. Ne oldu arkadaşlar bana boyle? Duzelmek istiyorum duzelemiyorum. Bıktım artık bu ruh halinden.
Ayrıca yaptığım hicbir işten tat alamamaya başladım. Ne oyun oynamak, ne dışarda takılmak, ne sohbet etmek, ne video/film izlemek. Hicbiri eski tadını vermiyor. Butun gun battaniyeyi kafama kadar cekip uyumak istiyorum. Hayattan o kadar soğumaya başladım ki...
Ders calışma isteğini kaybetmek
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ders calışma isteğini kaybetmek