Klasik Universite Sacmalıkları
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Klasik Universite Sacmalıkları
-
23-10-2022, 20:19:29Ben bu sene İzmir 9 Eylul Universitesine ve Buro Yonetimi adlı bolume başlamış ve daha ilk seneden bırakma derecesine gelmiş bir insanım. Siz şimdi sinirimi bozan klasik sacmalıklardan bahsedeceğim. Mesela 1 gune 4 ders koyup derslerin suresini 2 saat yapan ve mola vermeyip dersi aralıksız 1 saat 40 dakika civarı yapan hocalar gercekten insanın kanını ceken bir olay baygınlık ve bunalma tavan yapıyor. Ondan sonra oğleden once 1 ders koyup oğleden sonra 1 ders koyma sacmalığı var tabii. Mesela ders 10'da başlayıp 11'de bitiren hoca ve sonraki dersin saat 1'de olması gercekten acayip sinir bozucu bir olay. Acaba o 2 saat vakit nasıl gececek? Sıradaki sacmalık ise sınıfta ciddi anlamda arkadaş gruplarının oluşması ve takılacak duzgun bir insanın bulunmaması. Bu gruplardan biraz şoyle bahsedeyim sınıfın inek grubu, sınıfın sessiz tayfası, sınıfın kız tayfası ve sınıfın okuldan bıkmış tayfası gibi. Yani gercekten okunulacak ve sabredilecek gibi değil artık gun sayıyoruz hapishane sucluları gibi. Şimdi işin not ve sınav kısmına gelelim. Kimisi not vermez, kimisi sınav zamanı konuları vermez, kimisi koca bir kitaptan sorumlu tutar yani universiteye başlamadan once boyle olacağını kesinlikle tahmin etmiyordum. Umarım bir an evvel biter ve kurtuluruz.