İngilizce oğrenmeye nasıl devam edilmeli?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İngilizce oğrenmeye nasıl devam edilmeli?
-
23-10-2022, 20:10:59Selamlar arkadaşlar 2016 da Karabuk universitesinde %100 İngilizce muhendislik kazanmıştım. Sıfır İngilizce bilgim ile gittiğim eğitimde A2 de sınırda kalmıştım. A2 oğrenimimde bir cok konular zamanlar hakkında bilgimdeki kelimeleri ve zamanları kullanarak yazı yazabilir hale gelmiştim acıkcası. Ornek vermek gerekirse ailemle gecirdim en guzel yaz gunu hakkında yarım sayfa yazı yazabilirdim. Finally, at the same time veya misal ailem cay icerken ben cadır kuruyordum gibi cumleler sanırım When ile yapabiliyordum. Konuşmada ise aralarda duşunerek te olsa yine kendi seviyemde gayet iyiydim acıkcası. Ezberim cok kuvvetliydi İngilizce kelime olsun veya yazı olsun cok temiz ezber yapardım. DGS ile gec kayıt olmuştu 2016 senesinde o yuzden hazırlıkta kalmıştım aslında calışmadığım icin değil. Daha sonra sene kaybetmemek icin İskenderun teknik universitesine Turkce makina muhendisliğine yatay geciş yaptım ve mezun oldum. Mayıs ayında Allah kısmet ederse askere gideceğim. Evde boş durmak ta istemiyorum. Bilgisayarlarla cok uğraşıyorum. Aynı zamanda İngilizcemi devam ettirmek istiyorum. Hala hatırladığım cok şey var. Nereden veya nasıl devam etmeliyim ? Calışma sistemimi nasıl kurmalıyım sizce ? Hazırlıkta iken yuruye yuruye bir gecede 200 300 kelime ezberler ve uzun sure unutmazdım cunku surekli tekrar ederdik. Acıkcası KBU İngilizce eğitimi bu anlamda gercekten cok iyiydi ozellikle hocalarımız. Fakat hakkımız cok yendi hakkımı helal etmiyorum zaten o ayrı mesele
5 6 haftalık eğitim acığımızı 3 saatlik oryantasyon eğitimi ile kapatıp bir suru gec gelen oğrenci icin ayrı sınıf bile acmadılar ve 6 hafta İngilizce gormuş oğrencinin yanına bizi koyup geldikten 2 gun sonra vizeye soktular onu gectim okulda kaydımız yokken ki zamanlarda olan okuma ve yazma ufak quizleri sistemde sıfır olarak gectiler... Neyse. Sonuc olarak şuan sıfır değilim kurs yeri A2 den başlayacağımı soylemişti eğer yazılırsam konuşma sınavı sonucuna gore. Nasıl calışmalıyım ?