Devlet kitaplarının oğreticilik işlevi neredeyse hic yok. Bu kitapları hic vermeseler eksiklikleri hissedilemez bile. Bu kitapların bu kadar kalitesiz, eksik ve yanıltıcı hazırlanmasının ve sordukları universite sınavlarına gecin yine aynı kitapların icerisinde sorulan konu soruları, unite sonu sorularının bile cozulmesi icin gerekli bilgiyi vermeyecek kadar yetersiz olmasının sebebi nedir? İnsanlar kaynak kitap almaya mı zorlanmak isteniyor? Konu anlatım kitaplarının icerisinde de belli başlı şeyler dışındaki bilgiler devlet kitaplarından aynen alıntı. (Orn: Palme Yayınları'nın herhangi bir konu anlatım kitabı) Neden oğrencilere verilen soru sayıları az. Soru kitapları almaya zorluyorlar. Her yayının sorduğu soruların %95'ı birbirinin aynı. Bunların %5'i kendine has, zor, oğretici sorular. -Oğrencilerin coğunlukla cozemeyip de cozduğunde bilgisine bilgi katan sorular- Soru cozmeyi sevmem. Bir tane test kitabı bitirmişliğim yok. Bu hafta 657 soru cozdum. Bu sene 5 milyon 203 bin olduydu şoyleydi boyleydi tiplerini de hic sevmem. Bilim, sanat oğrenmek isteyen test mi cozerek oğrenecek.

Bu sorunun asıl amacı devlet kitaplarının yetersizliğini merak etmem. Ben bir lise oğrencisiyim ve bilime meraklıyım ama bilimi okul kitaplarından veya kaynak kitaplarından oğrenemeyeceğim kesin. Kitap okumayla aram da pek yoktur ancak "SIFIRDAN bilim oğrenmek isteyen birinin kaynağı ne olmalı? " Sorusunun cevabını hep merak ediyorum.