Lise mezunu olan veya lisans mezunu oğrencilerine iş yonlendirme garantili teşvik programı olarak bahsediyorlar kendilerinden. Siteden başvuru yaptım arkadaşımla beraber. Ertesi gunu bizi aradılar robot konuşuyordu. Başvurunun onaylandığını soyleyip kısaca birkac bilgi verdi, gerekli evrakları soylediği adrese yollamamızı soyledi. Ucret ise 4500 TL yerine sadece 594 TL imiş. Biraz şuphe uyandırdı bende, daha sonra robot bilgi almak icin 1'e basın 2'ye basın gibi konuştu bende bastım anında kapandı telefon bu şekilde 2-3 kez aradılar. Daha sonra bu kez canlı bir sekreterle konuştum yine onlar aradı aynı bilgileri verdiler bende bu işin nasıl olduğunu sordum. Bana programa kabul edildikten sonra 594 TL olan ucreti yatıracağımı evrakları yatıracağımı ondan sonra ise 2 ay uzaktan eğitimle ders alacağım soylendi. 2 ay sonra ise Turkiye'nin 4 ilinde olan sınavdan (İstanbul, izmir, ankara, erzurum) yeterli puanı alırsam sertifika sahibi olacağım soylendi. Ondan sonra ne olacağını sordum. Yine Turkiye'nin 4 ilinde anlaşmalı oldukları şirketlerin insan kaynakları alanında beni işe yerleştirdiklerini ve maaş ortalamasının 3000-5000 olduğu soylendi.
İş Yonlendirme Garantili Eğitim - Teşvik Programı Turkiye'nin en cok ilgi goren ve talep edilen iş yonlendirme garantili insan kaynakları eğitimine 12.713 kişi alınacak.
Birde milli eğitimden olduklarını soyluyorlar. Bana biraz sahte gibi geldiler. Pek inandırıcı gelmedi. Sizin yorumunuz nedir? Daha once hic duymadığım bir şey internette pek yorum yok birkac tane gordum onlarında doldurma fake olduğunu duşunuyorum.