Arkadaşlar merhaba. Konuya başlamadan once 8.sınıf olduğumu belirteyim. Bugun Turkce oğretmenim okulda bazı şeyler soyledi ve soyledikleri de kafama cok takıldı. Kimi dinlemeliyim karar veremedim o yuzden ben de şu an bu konuyu actım. Başlıyorum.

1- Turkce oğretmenimin soylediği şey "Ben sizin yerinizde olsam liseye gectikten ve 10.sınıfı bitirdikten sonra kendimi acık liseye yazdırır ve dershaneye kaydolurum veya ozel hoca tutarım."
Bunu dolaylı yoldan diğer oğretmenlerime ve aileme sorduğumda Turkce oğretmenimin goruşune katılmadılar hatta ablam oğretmenlerime bile kufur etti ben de lafı yediğimle kaldım. Peki siz bunun hakkında ne duşunuyorsunuz?

2-Turkce oğretmenim dedi ki "Bence LGS icin cok fazla calışmayın cunku LGS devri artık gecti sayılır, eforunuzu 9.sınıfa saklayın cunku efora ve ders calışma isteğine ozellikle 9.sınıfta ve Coğrafya dersinde ihtiyacınız olacak. (Dediğine gore ozellikle Coğrafya cok zor ve onemliymiş) artı olarak 9.sınıfta TYT'yi bitirip (veya hic yoktan temeli oluşturup) 10.sınıfta AYT'ye calışmaya başlamanız lazım. Cunku 11. ve 12. sınıflar YKS icin ozellikle 9. sınıfa cok calışıyor cunku YKS'nin %50'si 9. sınıftan geliyor." Sizce bu tavsiyesini de dinlemeli miyim?

3- Turkce oğretmenimin soylediği bir diğer şey ise şu oldu:
"LGS icin calışmaya 8.sınıfta değil, 5.sınıfta başlamalıydınız. Cunku LGS icin ozellikle temel aşırı onemli. Temeli cok iyi olan biri eğer zekasını da kullanırsa LGS'de 460 puan bile yapar. Ayrıca denemelerde puan olarak ne yapıyorsanız, sizin LGS puanınız da 30 puan ustu veya 30 puan altı olarak gelir. Eğer LGS'de 350-360 puan altında olursa, size onerim eğer OBP notumuz 85 puan ustu ise not ile alan bir liseye gitmenizdir."

Arkadaşlar cevabınıza cok ihtiyacım var.