Oncelikle bu konuya basan arkadaşlarımın 8. Sınıf olduğunu varsayarak konuşacağım. Ben calışmayacağım, nitelikli okula gitmek istemiyorum veya gunde 1-2 saat calışmaya dayanamam diyorsanız hic okumayın konuyu boşuna zaman harcamayın. Konuyu sadece gormek icin gelen arkadaşlar varsa beğenirse cok sevinirim.
Şimdi LGS'ye girecek arkadaşlar sınava cok var diye calışmamazlık yapmayın şimdiden gunde yarım saat bile olsa calışın gitgide arttırırsınız.
Sınavı cok fazla kafanıza takmayın hic calışmayan sadece ders dinleyen arkadaşlarım 360 puan aldı cevrenizde 9. Sınıf varsa boyle sadece ders dinleyerek 300-370 puan arası alan bircok oğrenci var.
Kendinize guvenin "Onlar yapabiliyorsa ben de yapabilirim benim ne eksiğim var" gibi duşunebilirsiniz.
Duzenli ders calışma programı oluşturun ve uyabildiğiniz kadar uymaya calışın sınav yaklaştıkca gunluk calışma surenizi arttırın.
En cok matematiğe yoğunlaşın cunku diğer dersleri her oğrenci yapıyor orneğin; 1 oğrenci 10 din sorusu yaptı, 1 oğrenci ortalama olarak en az yapılan Matematik sorusunu yaptı, Turkce Matematik Fen kat sayısı 4. Bunun uzerine diğer oğrenciler yapamadığı zaman en az yapılan soruya ek puan ekleniyor o soru 4 puan ise 6-7 puana kadar cıkabiliyor.
Tekrar yaptıktan sonra test cozun ardından Tonguc gibi kanallardan konu tekrarı videosu izleyin. Bu video olayı gercekten cok onemli!
Okulunuzda kurslar var ise katılın orada test cozumu konu tekrarı yapacağınız icin diğer oğrencilerden 1 adım daha one gececeksiniz.
Gelecekte ne iş yapacağınızı duşunun, hayal edin. Guzel bir ev, guzel bir iş yeri, arkadaşlar vb.
Bilmediğiniz yerleri oğretmenlerinize sorun,
Derste onemli gorduğunuz yerleri okul sonrası not defterinize yazın, hem yazarken aklınızda kalacaktır hem de tekrar ederken işiniz kolaylaşacaktır.
Gorsel sanatlar gibi dersler sizler icin gereksiz, oğretmeninizden izin isterseniz muhtemelen izin verecektir bu saatte kitap okumak veya test cozmek sizin icin daha yararlı olacaktır. Oğretmeniniz izin vermez ise konuyu idareye taşıyarak gerekeni yapmalarını arz edebilirsiniz.
Sınav yapacağınız yeri 1 gun once gormeniz sizin icin iyi olur, ilk defa gireceğiniz bir ortamda sınav olmak sizi biraz heyecanlandırabilir ve zorlayabilir.
Kitap okumakta onemli tabii daha cok 13-14 yaş kitapları değilde sizin kelime bilginizi genişletecek, size farklı fikirler katacak kitaplar okumanız daha yararlı olacaktır.
Soruları cozerken kesinlikle sallamayın ben bu sorudan %99 eminim diyorsanız şıkkı secin. Soruları salladığınız surece sadece hanenize - puan yazılacaktır.
Son olarak MEB'in yayınladığı ornek soruları kesinlikle cozun. Gecen sene butun Fen sorularını oğretmenimiz ile cozduk. Sınavda cıkan sorular neredeyse aynı denecek kadar yakındı. Oğretmeniniz derste cozdurmuyor ise cıktı olarak isteyebilirsiniz veya kendiniz cıkartabilirsiniz. Soruları MEB Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu uzerinde bulabilirsiniz.
Gelelim en onemli konuya. Yukarıda bahsetmiştim burada daha detaylı bahsedeceğim sayısala kesinlikle cok onem verin. Sayısalı derste anlarsınız, Turkce dersinde eve gidip defterinizi acıp tekrar ederseniz anlayabilirsiniz ancak Matematik'te ve Fen'de sadece deftere bakmanız ile kalırsınız. Sozel sorularında soruyu okuyarak terimleri bilmeseniz bile anlayabilirsiniz. Ama sayısal derslerde terimleri bilmezseniz bir şey anlamazsınız. Benim sonuclarım ise;
18 doğru 2 yanlış Turkce
10 doğru İnkılap Tarihi
10 doğru Din
9 Doğru 1 yanlış İngilizce
9 Doğru 1 yanlış 10 Boş Matematik
18 doğru 2 yanlış Fen
Bu kadar doğru ve yanlış ile 416 puan aldım. Matematik olarak 7-8 doğru fazla yapsaydım, Turkiye uzerinde en iyi okullardan birine gidiyor olurdum.
Evet, arkadaşlar benden bu kadar gerisi size kalmış. Calışarak her şeyi başarabilirsiniz. Gunde 1 saat bile olsa calışın, dersi dinleyin cok kolay bir şekilde yuksek puan alacaksınız. Hepinize bol şans.
LGS Tavsiyeleri
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme