Merhaba arkadaşlar,
Şu anda sosyal bilimler lisesinde 11. sınıf oğrencisiyim. İki farklı sosyal bilimler lisesinde okudum ve şu anki okulumda bir yıldır oğrenim gormekteyim. Okulumuzda alan secimi yapılmıyor. Okula girdiğiniz anda eşit ağırlık oğrencisi oluyorsunuz. 9. ve 10. sınıf dersleri diğer Anadolu liseleri ile aynı, birkac kucuk farklılık var (Osmanlı Turkce'si vb. )
TEOG puanım 440 idi. Ne ilkokulda ne de ortaokulda ders calışma kulturum yoktu. Ders calışmayı bilmiyordum kısacası. Ancak akademik anlamda tek yol olarak okulu goren birisi değildim. Pek cok kitap okudum. Okuma yazmayı oğrendiğimden beri bilgi icerikli olmayan kitapları sevmem. İlk okuduğum kitaplar TUBİTAK'ın bilimi sevdirmeye yonelik kitapları idi. Dolayısıyla şu ana genellikle okuduğum kitaplar populer bilim kitapları oldu. Bu bana doğa bilimlerini cok sevdirdi.
Cok sık şehir, dolayısıyla okul değiştirdim. Şehirlerin yapısı da ilgilendiğim alanları etkiledi. Zaman zaman tarih, coğrafya kitapları da okudum. Hala da okumaktayım.
Ancak bu ortam değiştirmeler, sebebi nedendir bilinmez, kitap okuma alışkanlığımı sekteye uğrattı. Bu da temel bilgi birikimimi sarstı ve hangi alanla ilgilenmek istediğime karar veremedim. O zamanlarda meslek tercihim icin erken olduğunu duşundum (bunu anlatıyorum cunku okul secmemdeki kafa karışıklığını buna bağlıyorum).
O yaşlarda iken kitap okuma gayretimi ders calışmaya da verebilseydim şu anki alan secimim benim icin cok daha kolay olacaktı. Ancak lise tercihi doneminde bir şekilde sosyal bilimlerin bir şekilde ağır basması ve puanımın da tam olması ile sosyal bilimler lisesini tercih ettim.
Okulumuzda genellikle hukuk tercih ediliyor. Eşit ağırlıktan girersem ben de muhtemelen hukuk tercih edeceğim. Ama şu sıralar kafam cok karışık. Hayatım boyunca eşit ağırlık mesleklerini yapabilir miyim bilmiyorum. Sıkılabileceğimden korkuyorum.
Ote yandan fen derslerini her ne kadar sevsem de lise de bulunduğum sure boyunca uzak kalmak durumunda kaldım. Bulunduğum okul turunde fen dersine pek onem verilmiyor.
Onumde iki yılım var ve eğer okul değiştirirsem lisede dort yılda uc okul değiştirmiş olacağım.
Fenden hayatım boyunca sıkılacağımı sanmıyorum. Hukukta ise emin değilim. İcinde bulunduğum durumun sebebi ilk defa fenden bu denli uzaklaşmak da olabilir. Eşit ağırlık secersem artık omrum boyunca fen ile ilgilenemeyeceğim. Kitaplar bir yere kadar, tarihle hobi olarak ilgilenebilirim ancak fenle ne kadar hobi olarak ilgilenebilirim bilmiyorum.
Rehberlik servisine danışacağım ancak deneyimlerinizden ve fikirlerinizden faydalanmak istedim.
Kafamın karışıklığından oturu anlatma bicimimde ya da kullandığım dilde sorunlar olabilir, kusura bakmayın.
Mesajlarınız icin şimdiden teşekkur ediyorum.
Eşit Ağırlıktan Sayısala Geciş
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Eşit Ağırlıktan Sayısala Geciş