Duşuncelerinizi ve yorumlarınızı esirgemeyin lutfen, beni motive etmekten sakınmayın.
Mezuna kaldıktan sonra ne yapılmalı?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Mezuna kaldıktan sonra ne yapılmalı?
-
23-10-2022, 19:15:26Merhaba, sıralamam 210K geldiği icin mezuna kaldım ve dershanem başlayacak ayın 28'inde. Kotu sıralama geldi cunku hic calışmadım ve gercekten cok heyecanlandım. Dairenin yarıcapının her yerde eşit olduğunu bile unuttum sınavda duşunun.
Ortaokulda o zamanlar TEOG varken dershaneye gitmiştim 1-2 sene, tabii hata yapmıştım o zamanlar gereksizdi dershane ama şimdi iş ciddiyetinde. Şu zamana kadar dershaneye karşı hep on yargım vardı, evde calışırım rahat rahat param da cebime kalırdı diyordum ama oyle olmuyormuş gercekten de. 12. Sınıftayken de hep duşunurdum aman ne olacak mezuna kalırım diye ama aklı olan mezuna kalmasın oyle diyeyim. Cok zor bir şey, psikolojik olarak kendini hazırlamalı insan. Neyse, algımı kırıp dershaneye gitmek istiyorum son 1 sene şansımı denemek adına. Babam da emekli olacak benim universiteye yerleşmemi bekliyor onlara da sıkıntı cıkarmamak adına bu sene bitirmek istiyorum işi. Acıkcası kendime guveniyorum, istekliyim ve ciddiyim. Dershaneyi onceden ziyarete gittim. Ben laylaylom bir ortam beklerken ciddiyetle karşılandım ki bu guzel bir şey. 1 sene uzun bir sure değil, gercekten su gibi akıp gidecek bir sene. Elbette kolay olmayacak benim acımdan ozellikle ezber odaklı Biyoloji gibi derslerde zorlanabilirim ama calışılınca da yapılmayacak bir şey yok. Gonul ister ki ilk 100'e, 1000'e, 10.000'e gireyim ama elbette 30K da 60K da iyidir, kısmet her şey. Hafta icleri sabah 9'dan akşam 7'ye kadar 4 gun ders işlenecek. Hafta sonları da cumartesi TYT, pazar AYT deneme sınavı olacak ve ardından yine calışmalar yapacağım uzun sure dershanede. Yani tek boş gunum pazartesi olacak. Dolayısıyla evde ders calışma durumu da olmayacak. Pazartesi gunu, okumamı hızlandırmak adına kitap okuyabilirim, yuruyuş, koşu yapabilirim veya az şekilde test cozmeyi duşunuyorum. Dershane gorevlisi bana ayrıca 7'de ders cıkışı 1 saat falan bedensel hareket yapmamı onerdi orneğin yuruyuş, koşu. Boylelikle hem zihinsel hem bedensel denge sağlanmış olacak. Bilmiyorum fayda sağlar mı?
Duşuncelerinizi ve yorumlarınızı esirgemeyin lutfen, beni motive etmekten sakınmayın.