Universite okurken ABD icin sınavlara hazırlanmak mumkun mu?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Universite okurken ABD icin sınavlara hazırlanmak mumkun mu?
-
23-10-2022, 19:11:36İyi gunler değerli okurlar, bugun size aklıma takılı olan bir soruyu sormak istedim. 11.sınıf oğrencisiyim ve SAT/ACT ve IELTS/TOEFL arasından 1'er tercih yapıp Amerika'daki okullara başvurmak istiyorum, bunun icin gerekli her şeyi araştırmaya calışıyorum fakat aklıma bir şeyler takıldı cunku ben sınavlara hazırlanmak icin maalesef gec kaldım, yine de hala hazırlanmak icin elimden geleni yapacağım. Sorum şu ki diyelim ki ben SAT/ACT veya IELTS/TOEFL'dan duşuk puan aldım ve direk Turkiye'de universiteye yerleşmeye karar verdim, sonrasında Turkiye'de universiteye yerleştikten sonra universite 1'de mesela veya hazırlıkta, ben tekrar sınavları deneyip, tekrar Amerika'yı denemeye calışabilir miyim ve eğer bunu denersem okulların kabulu icin ekstra bir kriter gerekir mi? Ayrıca tekrar sınavlara giriyorum ama bazı universiteler limit bir sınava giriş sayısı istiyor, bunun bana dezavantajı olur mu? Bunları sormak istedim cunku şu an kafamda bircok soru var ve maalesef danışmandan destek alacak kadar yeterli maddi butceye sahip değilim, şimdiden yardımlarınız icin teşekkur ederim.