Arkadaşlar ben 10. sınıftan 11. sınıfa gecen bir fen lisesi oğrencisiyim. Puanım iyi, yuzde 1'lik dilimde yer aldım ve bu da gittiğim şehirde iyi bir okula girebileceğim anlamına geliyor. Asıl sorun şu: Okuduğum şehirde ailemin yanındayım, o konuda şanslıyım ama yaşadığım şehirden, cevremden ve okulumdan hic memnun değilim. Evet okul puan olarak iyi bir okul ama sevemedim. 9. sınıfta da gitmek istemiştim ama babam gitmemem gerektiğini soyledi ve bir yıl daha bekledim. Belki alışma surecidir, ilk yılımdır falan diye duşundum ama maalesef başarılı olamadım ve gitme isteğim daha da arttı. Arkadaşlarım acısından şoyle soyleyebilirim: Birkac arkadaşım var, yani samimi olduğum. Onları seviyorum, iyi cocuklar. Ama gercekten en yakın dostum diyebileceğim biri yok. Aslında bu cok da problem değil cunku ortaokulda da bu şekildeydi ve artık sorun etmiyorum. Bir diğer konu ise kızlar. Kız arkadaşım yok, iki yıl icinde birkac kızla konuştum am hicbiriyle yakınlaşmadık. Kızlar aramda gecen pek bir şey olmadı yani. Gitmek istememle de bunun pek bi' alakası yok anlaşılan. Esas nokta cevrem ve mutsuz olmam. Gitmek istememin nedeni belki de yeni bir arayıştır bilmiyorum. Ama bunu cok duşundum. Beni en cok korkutan şey yurtta yaşamak. Yurt hayatına alışabilir miyim bilmiyorum. Aslında forumdakilerden en cok yardım istediğim konu da bu. Aranızda liseyi dışarıda okuyan, ya da universite icin de olur, ailesinden uzakta okuyan ve bu konuda tavsiye vermek isteyen varsa lutfen yazsın. Bu konuda her turlu tecrube benim icin faydalı olacaktır. Bu şehirde cok kotu şeyler yaşadım, evet daha cocuğum ama insan cocukken de bir şeylerden soğuyabiliyor, kotu olayların tadına bakabiliyor. Yani demek istediğim gitmeyi cok istiyorum. Ama ne yazık ki yakın şehirlerde yaşayan ve yanında kalabileceğim bir akrabam yok. Onun icin gidersem yurtta kalmak zorundayım. O noktada da şoyle bir durum var, eve 1 saat uzaklıkta komşu şehirde bir okul var. İyi bir okula benziyor. Cok muhim değil, iş ciddiye binerse daha detaylı bir araştırma yaparım. Bu okul bir tercihim olabilir. Sizlerden her konuda yardım istiyorum ama kafama takılan ciddi iki soru var:
-Başka bir şehre okumaya gitmeli miyim?
-Aileden uzak okumak, yurt hayatı kotu mu, zor mu? Verebileceğiniz tavsiyeler neler ve yurt hayatını anlatabilir misiniz?
Lisede başka şehirde okumaya gidilir mi?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Lisede başka şehirde okumaya gidilir mi?