Bunları sadece lise 2'ye giden biri olarak yapabildim. Gercek bir eğitimci kim bilir neler gormuşlerdir.
Sadece kardeşimden gorduklerimi soyleyeyim, ortaokula gidiyor ve fen dersinde 2. sınava sınıf karantinaya girdiği icin girmemişti ilk donem. Ama karantina bitip okula geri donmelerine rağmen sınav yapılmadı ve sınava hoca 100 olarak girdi. Bakın cok değil, 2-3 sene once ben de ortaokuldaydım. Ve hayatta boyle bir şey olmazdı. Okula bazen "ya cok uykum var" dediği icin gitmiyor. Ve ne sınıfta kalma durumları var ne nota yansıma durumu. Aslında ortaokulu bu yuzden sevmiyorum. Gittiğim ve kardeşimin şu an okuduğu ortaokul sadece, olabildiğince fazla oğrenci alma uzerine kurulu resmen. Şehirdeki en yuksek puanlı liseye 1. sırada giren ile matematikte toplama cıkarma yapamayan aynı yerde resmen. Neyse uzatmayayım. Hani nedir bu disiplin eksikliği? Uğraşmak istemiyorlar muhtemelen. Okuduğum lise koklu ve iyi bir lise. Ama burada bile sıkıntı. Valilik derse telefonla girilmemesi icin bir dolap yaptırdı. Oraya koymamız gerekiyor. Ama ne hikmet 33 kişilik sınıfta 10-15 telefon oluyor. Hadi 5 kişi getirmiyor diyelim. E kalan 13 kişi? Tabii ki derste telefonlarına bakıyorlar. Bin kere gormuştur hocalar. Hicbiri de ne alıp disiplin kuruluna veriyor, ne bir şey yapıyor. Aynı şey kıyafet icin de gecerli. Tamam, askeri disipline ben de karşıyım. Okul orası sonucta. Meslek insanları yetiştiriyor, asker değil. Ama cok gevşek. Elbet sıkı yerler vardır. Ama gorduğum kadarı ile cok buyuk bir disiplin eksikliği var okullarda. Bu arada aynı şey ilkokul icin de gecerli. O zamanları pek hatırlamıyorum ama cok kotuydu o kesin.