13 haftalık yaz tatili suresi, oğrencilerin oğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları icin 11 hafta olarak duzenlendi. Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise Nisan ve Kasım aylarında 1 ’er haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele gore artık okullar bir hafta erken acılacak, bir hafta daha gec kapanacak.
Ancak bu durum toplam tatil suresini kısaltmayacak. 2019-2020 eğitim oğretim yılı 9 Eylul 2019´da başlayacak. 18-22 Kasım 2019´da ilk ara tatil yapılacak. 25 Kasım´dan 17 Ocak´a kadar birinci donem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.
İkinci yarıyıl eğitim-oğretim donemi 3 Şubat 2020´de başlayacak. 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan ’da başlayacak ikinci donemin ikinci yarısı 19 Haziran ’da tamamlanarak, 11 haftalık yaz tatiline girilecek. Yeni calışma takvimi ile oğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, oğrendiklerini kontrol edecek ve oğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller oğrencilerin olası oğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi icin uygun bir zaman olarak planlandı.
Kaynak
Okullara yeni ara tatil duzenlemesi geliyor
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Okullara yeni ara tatil duzenlemesi geliyor