Merhaba, şu an 10. sınıfta okumaktayım fakat icimde gelecek kaygısı cok buyuk bir şekilde var. 9 sınıfta pek calışkan olduğumu soyleyemem. ''Sınıfı gecsem yeter'' kafasında bir oğrenciyken bu sene fikirlerim buyuk oranda değişti ve en on sıralarda oturarak dersi dinlemeye başladım. Dersi anlamasam bile kendimi zorlayarak anlamaya calışıyorum ve derslere katılıyorum. Ama hala icimde bitmeyen ve beni yeyip bitiren kotu bir his var cunku Bilgisayar Yazılımcılığı okumak istiyorum ve bu bolum sayısal gerektiriyor ve ben ise sayısalda cok iyi değilim.

Okuldan eve geldikten sonra Matematiği acıyorum ve tekrar ediyorum, anlamaya calışıyorum fakat en iyi verimi almam icin nasıl calışmam gerekir? C++, HTML gibi her hangi bir dili gelecekte bu derslerde başarılı olamazsam diye daha oğrenmeye başlamadım.

Matematik dışında Fizik ve Kimyamın orta seviyede olduğunu duşunuyorum. Eğer bu sayısal korkumu yenemezsem ne yapmalıyım? Hangi bolumu okumalıyım ve hangi işi yapmalıyım? Yuksek seviyede İngilizcem ve cok iyi Tarih bilgim var yani sozel ve dil derslerinde iyiyim. Ayrıca ezberim de kuvvetlidir. İngilizcem yuksek seviyede olduğu icin sınavım sınıftan ayrı bir şekilde yapılıyor. Kendimi her seferinde geliştiriyorum ve yurtdışında okumak icin Almanca oğreniyorum. Sorum şu, hangi meslek, bolum benim icin uygundur?