Herkese merhaba, bu sene benim ortaoğretimde son yılım (8. sınıf) ve 2 yıl once bilgisayar muhendisi olmaya karar verdim. İngilizcem B2 seviyesinde ayrıyetten cok iyi seviyede amerikan ve duşuk seviyede ingiliz aksanı da biliyorum, matematiğim 80-85 arası ve diğer derslerim de 90-95 civarı. Matematiğimi bu yıl daha cok geliştirmeyi planlıyorum. Ek olarak Python yazılım dilini biliyorum orta seviyede.

Benim asıl merak ettiğim hedefime ulaşabilmek icin hangi liseye gitmem gerektiği. Anadolu lisesine mi yoksa fen lisesine mi gitmeliyim? Sınıf hocamızdan bir şey duymuştum, ortaokuldaki yıl sonu notlarının ortalamasına gore de bir liseye gidilebiliyormuş, bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar da beni aydınlatırsa sevinirim.

Ayrıca mumkunse Amerika'da yuksek lisans yapıp, Silikon Vadisi'nde once startup bir şirkette başlayıp belli bir sure sonra da buyuk şirketler ile calışıp kariyerimi ilerletmek istiyorum. Bunun icin ne yapmalıyım?

Son olarak eğer bilgisayar muhendisi olan kişiler de bu konuyu okuyorlar ise bana bu mesleğin zor yanlarını da anlatırlar ise sevinirim.