Arkadaşlar sozelim iyi sayısalda ise bazı derslerim iyi ama maalesef matematikten aşırı derecede korkuyorum. LGS sınavına girdikten sonra matematik korkum iyice arttı cunku LGS sınavında matematiği en sona bırakmıştım ve 15 dakika da sadece 4 soru cozebildim. 3 tanesi doğru 1 tanesi yanlış olacak şekilde. Universite olarak ucak muhendisliği hedefim var ve bu aralar araştırdıktan sonra ne kadar Turkiye'de hak ettiğin parayı alamasan da yine de iyi bir para alındığını farkettim. Tabii ki bu işler para ile başlamıyor ve daha lise 1 oğrencisiyim.
Biliyorum tecrube falan diyeceksiniz ama maalesef bu devirde belki benim geleceğim de para olmadan hicbir şey olmuyor. Normalde bilgisayar muhendisliği hedefim vardı ama sayısal mesleklerden vazgeciyorum yavaş yavaş ve en sonunda hukuk okumaya karar vermiştim ama daha sonra ucak muhendisliği @Jira'nın bir konuda soylemesi tarafından tekrar aklıma yattı. Fen ortalamam 8. sınıfta 92 iken matematik ortalamam maalesef 74 falandı. Fizik bu sene guzel geciyor şu an icin haftada 5 gun kursa kalıyorum okulda iyi bir puan icin. Cumartesi 6 saat, hafta ici cuma haric 1 saat olacak şekilde.
Gelecekte iyi bir meslek istiyorum fakat matematikte 5 ve 6 da yaptığım aptalca hareketler yuzunden kokunden eksik kaldım ve zorlanıyorum. 5 ve 6. sınıfta kotu bir okuldaydım ve ortalamam 72 falandı daha sonra 84'e yukselttim calışa calışa 8. sınıftan ise 86 ile mezun oldum. Sizce matematik korkumu yenmek icin ne yapmam gerek.
Lutfen sozele yonelin falan demeyin cunku sozelde guzel meslek yok daha doğrusu iyi para kazandıran meslek yok. Eşit ağırlıkta ise herkes hukuk istediği icin ben istememeye başladım. Yardımlarınızı bekliyorum daha erken ama şimdiden onlemlerimi almak istiyorum. Uşenmeyip okuyan, okumayan, yardım eden, etmeyen herkese teşekkur ederim.
Sayısaldan Korkuyorum
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Sayısaldan Korkuyorum